• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Anten Devri Sona Eriyor, 33 Kanal Ücretsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye’de ‘çubuk’, ‘kılçık’ veya ‘çatı anten i’ olarak tabir edilen alıcılarla izlenebilen karasal yayın, yerini antensiz ‘sayısal karasal yayına’ bırakıyor. Sayısal karasal yayınla birlikte 11’i yüksek çözünürlüklü (HD) olmak üzere toplamda 33 ulusal televizyon kanalı ücretsiz olarak izlenebilecek. ‘In-door reception’ (kapalı alan erişim) özelliği sayesinde evin dışında herhangi bir antene gerek duymadan sinyal alınmasına imkan tanıyan sayısal karasal yayın, USB bellek boyutlarındaki bir kutu sayesinde seyredilecek. ‘DVB-T 2 Embedded’ özelliği bulunan televizyonlar ise hiç bir aparata gerek duymadan bu yayına ulaşabilecek. Ancak televizyonunda bu özellik bulunmayanlar, fiyatları 50-100 lira arasında değişen aparatlarla sayısal yayını izleyebilecek. 2013 yılı sonundan itibaren kademeli olarak dijital yayına geçilecek. 2015 Mart ayına kadar analog yayın bitecek.

* Karasal sayısal yayın 1 kanalın kapladığı alana 8 kanalın sığmasını sağlıyor.

* Türkiye’nin 370 noktasında, her kuruluşun kendisine ait birer vericisi varken, sayısal yayınla birlikte 370 noktada tek verici anten olacak.

* Sayısal yayın, ücretsiz olmasının yanında hareketli ve kesintisiz sinyal alma özelliğine de sahip. Bu sayede otomobil ve otobüs yolculuklarında kesintisiz ve yüksek kalitede televizyon izlemek mümkün hale gelecek.

* Alıcısı olmayan dizüstü bilgisayarlara takılacak USB sayesine artık her yerden TV izlenebilecek.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir