• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Turkovac aşısının Faz-3 çalışması Trabzon'da başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Miili ve yerli koronavirüs aşısı olan Turkovac'ta yeni dönem için sona yaklaşıldı.

Koronavirüs kapsamında salgınla mücadele için yapılan çalışmalar yurt genelinde hızlandırıldı.

Ülkenin her yerinde yoğun bir tempoyla çalışan sağlıkçılar, meydanlarda aşı stantları kurarak aşılama oranını artırmaya yönelik çalışmalar başlattı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Yerli aşı olan Turkovac için Faz-3 çalışmaları Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak. Uygulamanın yapılacağı 40 merkezden biri olan Trabzon'da hazırlıklar titizlikle yapılarak tamamlandı.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 adet aşı polikliniği hazırlandı.

ONAY VEREN KİŞİLERE UYGULANACAK
18-60 yaş arası kişilere aşı uygulaması yapılacağı belirtilerek aşının onay veren kişilere uygulanacağı ifade edildi.

Aşının üretimi için 3 firma ile anlaşma yapılırken, ilk etapta günde 300 bin aşı üretilmesi planlanıyor.

"KRİTERLERE UYGUN KİŞİLER ÇALIŞMA GRUPLARINA ALINACAK"
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Çelik konuya ilişkin açıklamalarda bulunu. Çelik, “Bakanlığımızın önerisi doğrultusunda, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi olarak Turkovac Faz-3 çalışma merkezlerinden bir tanesi olduk. Buna uygun olarak 22 aşı polikliniğimizin 3 tanesini bu çalışma için düzenlemiş bulunmaktayız. Merkezimiz şu anda tanımlanmış ve gerekli işlemleri yapılmış. Bu çalışma döneminde Bakanlığımızın öngördüğü kriterlere uygun hasta profilleri seçilerek bu kişiler çalışma gruplarına alınacak.

Dolayısıyla bu kişiler, Bakanlığın belirlediği sürelerde takipleri yapılarak kendilerinden belirli aralıklarla antikor düzeyi bakılacak. Dolayısıyla bu çalışmanın ne kadar verimli olacağına karar verilecek ve inşallah bundan sonra da Türk aşısını kullanmaya başlayacağız.” diye konuştu.

"40 MERKEZDE BİRİM KURULDU"
Turkovac aşısının Faz-3 çalışması 18-60 yaş arası kişilere uygulanacağını kaydeden Çelik, ”18-60 yaş arası kişiler genellikle bu gruba katılacak. Kişilerden onay istenecek ve altı ay belirli periyotlarda takip edilecek. Bunlar da kendi bilgileri dahilinde gruba katılacaklar. Bu grupları da biz Bakanlığın öngördüğü dönemlerde kan almak suretiyle takip edeceğiz ve kendileriyle iletişim halinde olunacak. Sonuç olarak da bir rapor oluşturulacak sonucu da inşallah hep beraber göreceğiz.

Sağlık Bakanlığımız 40 merkezinde birim kuruldu. 7 bin 400 kişi bu gruba dahil edilecek ve 6 ay süre ile takip edilen katılımcıların antikor düzeyleri incelenerek istatistikleri yapıldıktan sonra aşı uygulamasına karar verilecek.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir