• DOLAR 32.558
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2435.55
  • ...
Çamlıtepeliler Belediyeye Tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaklaşık bir senedir besicilerin akıttığı pis sular yüzünden Çamlıtepe Mahalle sakinleri, zor günler geçiriyor. Mahallenin çeşitli yerlerinde pis sulardan adeta göletler oluştu. Pis sular yüzünden mahallelerinin hastalık yuvası haline geldiğini belirten mahalle sakinleri belediye yetkililerin acilen duruma müdahale etmesini istedi, sorunun devam etmesi halinde evlerini terk etmek zorunda kalacaklarını söyledi.

"Pis sular yüzünden taşınacağız"
Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden İsmail Bura, "Besicilerin akıttığı pis sular yüzünden mahallede yaşamaz olduk. Çok kötü kokular geliyor ve hastalıklar çoğalmış durumda. Pis sular yüzünden buradan taşınacağız" dedi.

"Yetkililer biran önce bu pisliği gidersinler"
Altı tane kiracısının olduğunu belirten Abdülaziz Avcı, "Bu pis sular yüzünden kiracılarım evden çıkmak zorunda kalıyor. Sadece kiracılarım değil, mahallenin hepsi taşınacak duruma geldi. Yetkililerden isteğimiz biran önce bu pisliği gidermeleridir. Yoksa burada hiç kimse kalmayacak" ifadelerini kullandı.

"Mahallede yaşayamaz hale geldik"
Belediyeye tepki gösteren Caize Yürek ise, "Kiracıyız. Buradan başka bir yere gitmek için de imkânımız yok. Kesinlikle oyumuzu vermeyeceğiz. Bu pis sular yüzünden artık mahallede yaşayamıyoruz. Bu pis kokular yüzünden evde ne bir yemek yiyebiliyoruz, ne de bir misafir ağırlayabiliyoruz" şeklinde konuştu.

"Geceleri yatamaz olduk"
Mahallelerindeki pis sulardan oluşan göletten bıktıklarını vurgulayan Salih Yürek, "Besicilerin akıttığı pis sulardan dolayı yaklaşık bir senedir mahallede yaşamaz hale geldik. Evimizdeki balkonların kapısını açamaz olduk ve geceleri yatamıyoruz. Yetkililer lütfen bu pis suları gidersinler. Belediye yetkilileri sesimizi duysun ve bize yardımcı olsunlar" dedi.

"Belediye Başkanı istifa etsin"
Pis sulardan dolayı çok defa belediyeye gidip sözlü müracaatlarda bulunduklarını ama yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini söyleyen Abdulkerim Altun, "Pis sulardan dolayı yaşayamaz hale geldik. Belediye Başkanı ya gidip istifa etsin ya da bu işi halletsin. Belediyeye gidiyoruz, `Peki, yapacağız` diyorlar, ama hiç kimse bir müdahalede bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

"Bu, belediyenin sorunudur"
Belediyeye tepkili olan Necat Altuner ise, "Yaklaşık bir senedir mahallemizi adeta pislik götürüyor. Bundan dolayı gerekli yerlere başvurduk, ama şikâyetlerimiz fayda vermedi. Pis sular yüzünden 2 çocuğum hastanelik oldu ve çocuklar tehdit altındadır. Bu sorun istenirse çok basit bir şekilde halledilebilir. Bu sorun belediyenin sorunudur" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir