• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Karacadağ`da Muhammedi Sevda Yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Diyarbakır Köy-Der tarafından Çınar ilçesine bağlı Bellitaş (Xırbésitil) köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliğine yediden yetmişe bütün köy halkı katıldı.
 
Molla Hüsamettin Atman`ın Kur-an` ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, sanatçılar Bilal ve Oğuz`un seslendirdiği ilahilerle devam etti.
 
Mehmet Tahir Kömür, Hüsamettin Atman ve Naşit Karayılan`ın okuduğu mevlid katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken, programa konuşmacı olarak M. Abdulbari Çelik katıldı.
 
Konuşmasına "Ey Muhammed! Deki: Eğer Allah`ı seviyorsanız, bana uyun ki Allah`ta sizi sevsin" ayeti ile başlayan Çelik, sahabelerin Resulullah`a (sav) hayatta iken de, ölümünden sonrada bağlı olduğunu belirtti.
 
Molla Abdülbari Çelik köy halkına Resulullah`ın hayatından örnekler vererek hayata geçirme çağrısı yaparak şu tavsiyelerde bulundu, "Koyun otlatmak için, taş için, bir karış toprak için birbirinizi kırmayın. Çünkü bizler Müslümanız, kardeşiz. Hz. Muhammed (sav) şöyle buyuruyor, `İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız`. Bundan dolayı birbirimizi Allah için sevmeliyiz. Kalp kırmak Allah`ın azabının sebebidir" dedi.
Karacadağ Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerden sonra Molla Bahattin Demirel söz aldı.
 
Resulullah`ın "Ümmetim fesad içerisinde iken benim sünnetime sarılana 100 şehit sevabı vardır" hadisini hatırlatarak, hayatımızı sünnete göre yaşamanın önemine değindi.
 
Dünya ve ahiret kurtuluşunun, hak ve huzurun adresinin, zulüm ve haksızlığı kaldırmanın ve cennete gitmenin yolunun sadece Hz. Muhammed`e (sav) tabi olmaktan geçtiğinin altını çizdi.
 
Vuslat İlahi Grubu`ndan Bilal, Mahfuz Aktekin ve sanatçılar Bilal ve Oğuz`un seslendirdikleri ilahilerle program devam etti.
 
Mevlit etkinliği Molla Ubeydullah Burak`ın kapanış duasıyla sona erdi. (Vedat Aydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir