• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Köylerde Sorunlar Bitmek Bilmiyor- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Pirinçlik köyü sakinleri köylerinde yolların bozuk olduğunu, sağlık ocaklarının yetersiz olduğunu ve bu eksiklikleri defalarca yetkililere ilettikleri halde yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldıklarını söylediler. Köylüler, köyün içinde bulunduğu durumu artık hazmedemediklerini ifade ettiler.
 
Pirinçlik köyü Muhtarı Mehmet Güler, " Köyde yaklaşık 5000 kişi ikamet ediyor. Altyapı eksikliğimiz ciddi bir sorun teşkil etmekte. Bunun yanı sıra sağlık ocağı ve okul ihtiyacımız var. 1960 da yapılan bir sağlık ocağı var ama şuan harabe durumda. Gelen hastalara müdahale edilemiyor. Yetkililerden istediğimiz, eğitim, sağlık ve altyapı yönünde ki yetersizliği acilen gidermeleridir" ifadelerini kullandı.
 
Diyarbakır`a 20 kilometre uzaklıkta bulunan köylerinin 700 haneden oluştuğunu ifade eden köy sakini Abdülmecit Yaşar ise, " 55 yıldır bu köyde oturuyoruz. En büyük sorunumuz altyapı eksikliğidir. 6 yıldır Kayapınar Belediyesine bağlı olmamıza rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Yol, su, altyapı çalışmaları yapılmadı. En önemli sorunlarımız bunlardır" ifadelerini kullandı.
 
Köyün alt yapı sorunu ile ilgili Kayapınar belediyesine başvurduklarını ifade eden Yaşar, "3 yıldır çalışmaların ihale aşamasında olduğunu söylüyorlar. En son başvurumuzda çalışmaların 1,5 ay sonra başlayacağını söylediler. Resmen kandırılıyoruz. 3 yıldır hiçbir çalışma yapılmadı. Köyün tüm ihtiyaçlarını köylüler olarak ortaklaşa karşılıyoruz" dedi.
Köylüler, yetkililerden biran önce bu sıkıntıların giderilmesini istediklerini, belirttiler. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir