• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
Almanya`nın Kredi Notu Düşürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küresel piyasalar, dün Almanya`nın kredi notunun düşürülebileceği haberleri ve Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann`ın açıklamalarıyla negatif seyrederken akşam saatlerinde kredi derecelendirme kuruluşu Egan Jones Almanya`nın notunu "A+"dan "A"ya düşürdüğünü açıkladı.

Dün Bundesbank Başkanı Weidmann`ın Avrupa Merkez Bankası`nın (ECB) önümüzdeki dönemde faiz indirebileceğine yönelik açıklamalarıyla avro/dolar paritesi 1,32 seviyelerinden 1,30`lara kadar gerilerken genel olarak azalan risk iştahının da etkisiyle hisse senedi piyasalarının düşüşe geçtiği görüldü.

ABD`de Dow Jones endeksi günü yüzde 0,94 oranında değer kaybıyla 14.619 puandan tamamlarken, Nasdaq bileşik endeksinin kaybı ise yüzde 1,84 oldu.

Almanya`da DAX endeksi dün yüzde 2,34 oranında değer kaybederek günü analistlerin kritik destek olarak nitelendirdikleri 7.560 puanın altında 7.503 puandan tamamladı. Fransa`da CAC 40 endeksi de dün yüzde 2,35 oranında gerilerken, İngiltere`de FTSE 100 endeksinin kaybı yüzde 0,96 oldu.

Yurt içinde ise Merkez Bankası Para Politikası Kurulu`nun faiz indirimin ardından piyasaların küresel piyasalardaki sert düşüşlerden pozitif yönde ayrışması dikkati çekiyor. Dün BIST 100 endeksi yurt dışındaki sert düşüşlere karşın sınırlı bir düşüşle analistlerin kısa vadeli destek seviyesi olarak dikkati çektikleri 84.200 seviyesinin üzerinde kapanış yaptı. Analistler banka hisselerinde, kredi büyümesi baskısı olduğu için yükselişlerin sınırlı kaldığını, ancak Türkiye`nin ikinci bir kredi derecelendirme kuruluşundan daha yatırım yapılabilir notu alacağına yönelik beklentilerin de satış baskılarını azalttığını belirtiyor.

Bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında özellikle Avrupa tarafından gelecek haber ve açıklamaların takip edileceğini kaydediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir