• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Altın fiyatlarındaki düşüşü fırsat bilen küçük yatırımcı kuyumculara koşunca, piyasada çeyrek altın ve Cumhuriyet altını tükendi. Darphane’nin patlayan talebe yetişememesi nedeniyle fiyatlarda suni büyüme ortaya çıkınca kuyumcular, “çeyrek ve Cumhuriyet altını yerine makine işi gram altın ve tel bilezik alın” önerisinde bulundu.

Milliyet`in haberine göre pek çok kuyumcu ise aşırı ilgi gören çeyrek ve Cumhuriyet altını için işçilik ücretini yükseltme formülünü benimsedi. İşçilik maliyeti çeyrek altında 3 liradan 15 liraya, Cumhuriyet altınında ise 10 liradan 35 liraya kadar çıktı. Tasarrufçunun bu kârdan zararı göze almasıyla altın fiyatlarında yapay bir şişkinlik meydana geldi.

Çeyrek ve Cumhuriyet altınına yüklenen işçilik değerlerinin önümüzdeki günlerde tüketicinin zararına olacağını ifade eden İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu , “Halkın galeyana gelmesini istemem. Biraz sürü mantığında hareket ediyoruz. Çeyrek ve Cumhuriyet altını yerine gram, külçe, has altın, 22 ayar tel bilezik almalarını öneriyoruz” dedi.