• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Obama`ya Zehirli Mektubu Kim Gönderdi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FBI, yakalanan kişinin isminin Paul Kevin Curtis olduğunu ve Corinth yerleşkesinde yaşadığını kaydetti. FBI`da yapılan açıklamada, "Curtis`in kendi başına posta servisi ile içinde granül maddesi olduğu inceleme sonunda belirlenen risinli üç mektubu gönderen kişi olduğuna inanılıyor`` ifadelerine yer verildi.

Çarşamba günü yapılan incemeler sonunda Beyaz Saray ile Kongre`ye risin içerikli zehirli mektup lar gönderildiğinin anlaşılması üzerine Washington alarma geçmişti. FBI`ın yaptığı ilk araştırma sonucuna göre Başkan Obama ile Senatör Wicker`e gönderilen mektuplarda öldürücü etkiye sahip risin zehri tespit edilmişti. FBI konu ile ilgili daha detaylı incelemenin yapıldığını ve mektuplarda bulunan madde hakkında kapsamlı bilginin yapılacak araştırmanın ardından 24 ila 48 saat içinde elde edileceğini bildirdi.

Obama dışında Kongre`de Senatör Roger Wicker`a gönderilen mektupta aynı zehirin olmasının yanında mektupta yazılan mesajların da aynı olduğu kaydedildi. FBI mektupların Tennessee eyaletine bağlı Memphis şehrinden 8 Nisan`da postalandığını tespit etmişti. Risin zehri içeren mektuplarda, "Bir yanlışı görmek ve açığa çıkarmamak, bu yanlışın sürmesine sessizce ortaklık etmektir. Ben KC. Bu mesajı onaylıyorum" sözlerini içeriyor.

Beyaz Saray ile FBI`ın yaptığı açıklamada, zehirli mektup olayıyla pazartesi günü Boston Maratonu`na yapılan bombalı saldırı arasında bağlantı olduğuna dair bir bilginin olmadığı vurgulandı. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Amerikan halkının iki olay arasında bir ilişki kurmamalarını istedi.

CİHAN

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir