• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...

BATMAN- Batman`da 53 kişinin çalışacağı ve yaklaşık maliyetinin 10 milyon Dolar olacağı demir-çelik fabrikası için Hindistan gelen heyet Batman Ticaret ve Sanayi Odası`nı (BATSO) ziyaret etti.


Hindistan heyetindeki iş adamları Chandra Kapoor, Vishal Kapoor ve Makine Mühendisi Rao Bollepalli`yi BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu karşıladı.


Konuyla ilgili bilgi veren ve demir-çelik fabrikası kuracak olan Ekrem Doğu, Batman`a demir-çelik fabrikası kurmak için bundan 4 ay önce BATSO`ya başvurduğunu ve olumlu sonuç aldığı gibi böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi.


Kendilerinin fabrika kurması için Hindistan`da bulunan UGİ Firmasıyla görüşmeler içerisine girdiğini ifade eden Doğu, Batman`a en büyük ilk demir-çelik fabrikası kurmak için çalışmalara başladıklarını vurguladı.


Kurulacak fabrikanın yer sorununu valilik ile görüştüklerini ve valiliğin hazine arazisi olan ve kendilerinin beğendikleri istenilen her yerde fabrikalarını kurabilecekleri söylediğini dile getiren Doğu, şehir merkezinden uzak, doğalgazın ve elektriğin olabileceği bir yerde fabrikalarını kuracaklarını kaydetti.


Fabrikanın yer hususunda keşfi için Hindistan`ın UGİ Firmasının yetkililerini Batman`a getirdiklerini belirten Doğu, "Batman`a getirdiğimiz Hindistan heyeti fabrikanın kurulması konusunda bize neresini uygun görseler bizler fabrikamızı oraya kuracağız. İlk istihdamımız 53 kişi olacak. Fabrikamızın maliyeti ise yaklaşık 10 milyon Dolar olacaktır" dedi.


BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu ise, Batman`a gelen Hindistan heyetine memnuniyetlerini ifade ederek Batman`da kurulacak demir-çelik fabrikasına her türlü desteklerini vereceklerini ve bundan dolayı çok sevindiğini dile getirdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)