• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
2. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Metro Sanat Galerisinde yapılan sergi açılış töreni Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir ve yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları katıldı.

Sergi açılış töreninde konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Diyanet-Sen'in sendikal anlayışı, sosyal ve sanatsal etkinlikleri ortaya koyduğunu söyledi.

Güldemir, “Düzenlemiş olduğumuz 2. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması ile Uluslararası fotoğraf sanatçılarından profesyonel ve amatör olarak bu işle uğraşan bir çok sanatseverin katılımı ile İslam’ın yeryüzünde sahip olduğu kültürel, tarihi, sanat ve mimari varlıklar, bunların insanla olan, doğayla olan ilişkileri, Müslümanların dini eylem ve hareketleri, kültür varlıkları ve bunlarla birliktelikleri 2 bin 245 kaliteli fotoğraf karesi ile belgelenerek İslam medeniyetini görsel malzemelerle kalıcı hale getiren büyük bir organizasyona imza atılmış oldu. Yarışmaya 13 ülkeden 634 kişi katıldı.” şeklide belirtti.

Fotoğraflarla İslam kültür ve medeniyeti konusunda farkındalık oluşturduklarını söyleyen Güldemir, şunları söyledi:

“Uluslararası bu organizasyon ile Diyanet-Sen, Müslümanların yaşadıkları coğrafyayı, çevreyi, belde ve şehirleri nasıl anlamlandırdıklarını, nasıl bir medeniyet inşa ettiklerini, kaliteli fotoğraflarla toplumlara tanıtarak İslam kültür ve medeniyetinin tarihi ve kültürel varlıklarının ne denli değerli oldukları konusunda farkındalık oluşturulmasında öncülük etmiştir. İslam kültür ve medeniyetine fotoğraf sanatı aracılığı ile güzel bir arşiv hediye eden sendikamız yalnızca ücret sendikacılığı gibi dar bir anlayışı hiçbir zaman benimsemediğini, sosyal projelerinin yanında sanat alanında da sendikal faaliyetlerle medeniyet tarihimize, değerlerimize sahip çıkacağımızı bu güzle organizasyonlar ile sergilemiş olduk. Fotoğrafı çekmek zordur. Ancak fotoğrafçılarımızın zoru başarmadaki azim, cesaret, bilgi ve becerilerini farklı ortamlarda paylaştıkları yapıtlarda gördükten sonra önümüzdeki yarışmalarda daha iyi fotoğraflar göreceğimize dair umudumun güçlendiğini belirtmek istiyorum.”

Güldemir, “4 Eylül 2021’de yapılan değerlendirme toplantısında jüri üyeleri Trabzon’dan yarışmaya katılan Faysal Kamber’in ‘yolcu’ rumuzlu eserini FIAP birincilik ödülüne, İran’dan yarışmaya katılan Babak Mehrafshar’ın ‘Prayer and Mosque’ rumuzlu eserini ise TFSF  birincilik ödülüne  layık gördü. En iyi fotoğrafçı ise Türkiye’den yarışmaya katılan Ahmet Faruk Sarıkoç seçildi. Ödül alan ve sergilemeye layık görülen eserlerle birlikte bugün sergi salonumuzda toplam 56 eser sergilenmektedir. Bu vesile ile yarışmada birlikte çalıştığımız başta Sayın Seçici Kurul üyelerine, TFSF ve emeği geçen kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum. Sergimizi sizlerin ve tüm sanat severlerin beğenisine sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir