• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
SON DAKİKA
Bursa Mustazaf-der Şeyh Said`i Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Mustazaf-Der Şubesi tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla idam edilmelerinin 86. yılında Şeyh Sait ve arkadaşları rahmet ve dua ile anılırken, Elazığ İhya-Der`e verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay tarafından onaylanması kınandı.  

Bursa Ulu Camii önünde yapılan basın açıklamasında, Şeyh Said`in gençlik yıllarından itibaren tebliğ ve irşad çalışması yaptığı, Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte sistemin halkın değerlerini yok saydığı, halka İslam`a aykırı adetler empoze eden ve İslami hükümleri kaldıran yönetime karşı kıyam hareketini başlattığı belirtildi.

Şeyh Said İslam için kıyam etti 
Şeyh Said`in Kürt milliyetçisi olduğu ve kıyamın Kürt isyanı olduğunu zihinlere kazımaya çalışan sol çevrelere ise "Kürdistan diye bir devlet hiç düşünmedim Benim yegane maksadım İslam`ın hakim olması ve hükümlerinin tatbik edilmesiydi" diyerek en güzel cevabı vermiştir" denildi.

İhya Der`e Komplo kuruldu 
İhya Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın da kınandığı açıklamada, İhya Der`e komplo düzenlendiğine dikkat çekilerek, "Baskında ele geçtiği iddia edilen CD`nin 2000 yılında polis tarafından ele geçirilen videokaset kaydının yine polisçe CD `ye dönüştürülmüş hali olup, bu CD`ler sadece Emniyet Müdürlüklerinde mevcuttur. Bu komplo ile beraber sadece üç defa telefon konuşması kayıt altına alındı diye kayıtta hiçbir suç unsuru bulunmamasına rağmen İhya-Der üyesi bir avukatın terörden yargılanması tarihte eşine rastlanılmamış bir insafsızlıktır. Aynen bunun gibi başka bir hukuksuzluk da, 55 yaşındaki bir anneye ve ancak koltuk değnekleri ile yürüyebilen başka bir engelli bacımız sadece kermese katılıp görevli oldukları için ceza verilerek yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

 

Farklı sivil Toplum Kuruluşlarını sindirmeye ve yok etmeye yönelik çalışmaların ortadan kaldırılması için yeni oluşan meclise çağrıda bulunulan açıklamada, TCK`nın 314. Maddesinin keyfi yorumlayacak yargı sistemi ile ilgili yasaları değiştirmesi istendi.

 

Açıklamada son olarak, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarından özellikle de İslami STK`lardan çirkin bir komploya maruz kalan İhya-Der`e sahip çıkmaları istenerek, "Hükümeti de İhya-Der`e kurulan komployu ve komplocuları ortaya çıkarmaya, sorumluları hakkında yasal işlem yapmaya davet ediyoruz. Bu zalimane kararı şiddetle kınıyor, bu ucube kararın emsal teşkil etmemesi için STK`ları protestoya ve dayanışmaya çağırıyoruz" denildi. 

 

bursa-seyh-said_1309417135.jpg (357×267)

 

bursa-seyh-said_1309417175.jpg (357×267)

 

bursa-seyh-said_1309417241.jpg (357×267)

 

bursa-seyh-said_1309417272.jpg (357×267)

Mehmet Şah, Mikyas - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir