• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kutlu Doğum etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Genç ilçe müftülüğü tarafından `Hz. Peygamber ve İnsan onuru` ismiyle bir program düzenlendi. Programa Gençli bay-bayan peygamber aşıkları büyük bir ilgi gösterdi. Programa katılan peygamber aşıklarına Veda Hutbesi ve `Hz. Peygamber ve İnsan Hakları` ismindeki kitap hediye edildi.
 
Yenişehir Camii müezzini Servet Kılıç`ın Kur`an tilavetiyle başlayan program, Hz. Peygamber ve insan onuru ana temalı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Genç ilçe müftü vekili Metin Bozkır`ın selamlama konuşmasından sonra Yrd. Doç. Emanullah Polat duygu dolu bir konuşma yaptı.
 
Hz. Peygamber ile kadınlar anne oldu
İslam`dan önceki Mekke`de sosyal, kültürel, dini durum ve kadının onuru hususundaki çöküşe ve yozlaşmaya kısaca değinen Polat, `Hz. Muhammed`in (sav) gelişiyle insan yerine konulmayan, aşağılanan kadınlar ve bir utanç kaynağı olarak görülüp de diri diri toprağa gömülen kız çocukları olması gereken değere kavuştular. O dönemde insan yerine konulmayan kadınlar anne oldular ve olması gereken onuru elde ettiler` dedi.
 
Peygamberin (sav) eğitimci kişiliğinden, örnek aile reisliğinden, askeri yününden, hoşgörüsünden bahseden Polat, Hz. Peygamberin insan onuruna verdiği değeri örneklerle açıklarken halkın çokça duygulandığı gözlendi. (Ahmet Cana - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir