• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Diyarbakır'da bir husumet daha barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen törenle Yurtçu ve Duran aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çakmaktaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende selamlama konuşması yapan Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu, şu ana kadar dernekleri bünyesinde 34 husumeti barışla sonuçlandırdıklarını belirterek derneğin vizyon ve misyonunu aktardı.

Pirinççioğlu'nun selamlama konuşmasının ardından katılımcıara hitapta bulunan Yenişehir ilçesi Vaizi Yusuf Bulmaz Hoca, İnsanlığın yaşadığı bütün sorunların kaynağının Kur'an ve Hadislere kulak verilmediği için meydana geldiğini söyledi.

Bulmaz, "Öyle bir dine mensubuz ki bütün Müslümanları kardeş kılmıştır. Gıybeti, hasedi ve laf taşımayı yasaklamıştır. Aramızda çıkacak bir sıkıntıda Allah bize, kendisinin ve Resulünün huzurunda bu sıkıntıları çözmemizi emrediyor. Bizde bugün burada Allah'a bir söz verelim ve aramızda çıkan husumetleri kaba kuvvetle değil Allah ve Resulünün huzuruna götürerek çözümleyelim. Bugün bir birbirimizi affettik ve tertemiz bir sayfa açtık. Ama bu barıştan birisi yanlış yaparsa onun affı Resulullah'ın yanında yoktur. Bunu bizzat peygamber söylemiştir. Bu barışta emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Düzenlenen törene katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise, şiddetin kültürümüzde olmadığını ve bizler için yabancı bir virüs olduğunu belirterek bunun aşısının da yine kültürümüz olduğunu dile getirdi.

Plaket takdiminden sonra Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın yaptığı dua ile tören sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir