• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Kudüs sergisi Sözcü’yü rahatsız etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Trabzon Ortahisar Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kudüs Kardeşlik Derneği işbirliğiyle Kudüs davasını anlatan bir fotoğraf sergisi açıldı. Kemalist Sözcü gazetesi, öğrencilere Kudüs davasının anlatılmasından rahatsız oldu. Sözde laiklik kılıfına sığınan Sözcü, işgalcilerle aynı dili kullanarak, direnişçilere ‘militan’ ifadelerini kullandı.

“Öğrencileri bilinçlendirmek maksadıyla açıldı”

Okul idaresi serginin öğrencileri bilinçlendirmek maksadıyla açıldığını belirterek, “Günümüzde artık lise çağında olan öğrencileri, milli ve manevi değerlerle ilgili bilinçlendirmek için bu sergiyi sosyal faaliyet kapsamında açtık. Dernek, fotoğrafları sağladı” açıklaması yaptı.

Kudüs sergisinin kaldırılmasını istediler

Sözcü gazetesine konuşan Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı ise sergiden duyduğu rahatsızlığı şu şekilde dile getirdi: ““Laik Türkiye Cumhuriyeti'nde bu serginin ne anlama geldiğini bilmek öğrenci ve velilerin hakkı. Okullara, siyaset sokuldu. Kışlaya, okula ve camiye siyaset sokanlar, bu ülkenin kurucu iradesinin altında kalır. bu sergiyi MEB'in derhal kaldırması gerekir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir