• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri hem eğleniyor hem öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cizre İlçe Müftülüğü tarafından her mahallede açılan ve halkın rağbet ettiği 4-6 yaş Kur-an kurslarında eğitim gören öğrenciler, dini eğitimin yanında Milli Eğitim Bakanlığının müfredatını da işliyor.

Hz. Hatice 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğreticisi Ayşe Çorak, Kur'an kurslarında çift dallı eğitim verdiklerini belirtti.

Öğrencilerin yaşına göre eğitim verdiklerini söyleyen Ayşe Çorak, "Müftülüğümüze bağlı her mahallede 4-6 yaş anaokullarımız bulunmaktadır. Her anaokulun fiziki ortamına göre de öğrenci sayısı değişmemektedir. Çift Dallı eğitimle bu eğitimimizi vermekteyiz. Değerler eğitiminde Kur’an-ı Kerim, adap dersi, Peygamberler tarihi ve genel dersini vermekteyiz. Kur’an-ı Kerim'de çocuğun yaşına göre Kur'an harflerini öğretiyoruz. Kimi öğrenci bir yıl boyunca harfleri öğreniyor, kimisi ise harflerin hepsini bitirip Kur’an-ı Kerim'e geçiyor. Çocuklara yaşlarına uygun ezberler yaptırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Her hafta farklı etkinliklerle çocuklara eğitim verdiklerini belirten Çorak, "Adap dersinde çocuğun günlük hayatında yapmış olduğu şeyleri veriyoruz. Kapı çalma, yemek ve tuvalet gibi adap eğitimlerini etkinlikler halinde öğretiyoruz. Peygamberler tarihinde de Peygamber Efendimizin hayatından başlıyoruz çocukların yaşına uygun bir şekilde onların akıllarında kalabilecek şekilde dersler işliyoruz. Çift dallı eğitim verdiğimiz için anaokullarımız hem Diyanet'e hem de Milli Eğitim'e bağlı. Milli Eğitim Anaokullarında verilen tüm dersleri okullarımızda da veriyoruz. Her hafta bir renk, bir hayvan, bir bitkiyi çocuklarla birlikte işliyoruz. Bunlarla ilgili etkinlikler de yapıyoruz. Çocuklara çizgi çalışması, kalem çalışması, boyama, gezi ve etkinliklerle beraber eğitimimizi bu şekilde yürütmekteyiz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir