• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
İzmir, damızlık sığır yetiştiriciliğinde merkez olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Üreticilerin ilgi gösterdiği teslim töreni, birliğin Ödemiş-Balabanlı yolunda bulunan tesislerinde gerçekleşti. Özel tasarımlı TIR`larla yapılan sevkiyat törenine; İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, İzmir İDSYB Başkanı Mehmet Çelikkaleli, Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, Ziraat Odası başkanı Ahmet Kocaağa, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Urfa Bozova Gökören Köyü Kooperatif başkanı Habib Yetim, kooperatif başkanları, veterinerler ve üreticiler katıldı.
 
Törende ilk konuşmayı yapan Birlik Başkanı ve Veteriner Hekim Mehmet Çelikkaleli, "Amacımız sütün başkenti olan İzmir`in, damızlık sığır yetiştiriciliğinin de başkenti olduğunu tüm Türkiye`ye göstermek. Bu başarıyı sağlayan üreticilerimizin bu sektörden para kazanmasını istiyoruz. Hükümetimizin uyguladığı güzel destekleme projeleri ile birlikte birliğimizin gücünü de kullanarak süt hayvancılığının İzmir`de daha da güçlenmesi için çalışacağız. Göreceksiniz İzmir`i hem sütte, hem de sığır yetiştiriciliğinde marka şehir yapacağız. Üyelerimizin yetiştirdiği genetik olarak İzmir`i temsil eden Holstein cinsi 400 düveyi bugün Şanlıurfa`ya gönderiyoruz. Şanlıurfa`nın da bu sektörde başarılı olması için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
 
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş ise, "Ödemiş ilçemizde 120 bin büyük baş hayvan bulunmakta ve günlük 700 ton süt üretilmektedir. İlçemizden yılda 45 bin büyükbaş hayvan sevk edilmekte olup bu konuda da ilçemiz önemli bir merkez haline gelmiştir. Ülkemizde süt hayvancılığının gelişimi kaliteli gebe düve temini ile mümkündür. İşte bugün İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin organizasyonu ile ülkemiz süt hayvancılığına önemli bir katkı yapılıyor" diye konuştu.
 
Bakanlığın hayvancılığı her anlamda desteklediğini söyleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal konuşmasında şu sözlere yer verdi: "İlimizin iki önemli özelliği olan hayvan varlığı ve süt üretiminden sonra Birliğimizin düve üretimiyle de İzmir olarak farklılığımızı ilan etmekteyiz. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğü olarak bu başarılı çalışmayı kutluyorum. Önceden başka illere bir seferde 400 tane damızlık hayvan satışının yapılacağını söyleseler bu mümkün olmazdı derdik, ama bu oldu. İzmir İDSYB bu örnek çalışmayı yaptı. Kendilerini kutluyorum. Bakanlığımızca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığa verilen düşük faizli kredilerle yem bitkisi, besi, süt, buzağı gibi ayrı ayrı desteklemeler hayvancılık sektörüne büyük bir ivme kazandırıyor. Bu süreç devam edecek." (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir