• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eşin:  AMACIMIZ AKSA’YI GÜNDEMDE TUTMAK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSLAM ALEMİNDEN ÇOK SAYIDA KATILIMCI OLACAK

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından 2 yıl önce Diyarbakır'da başlatılan Uluslararası Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu'nun 3'üncüsü bu yıl Kovid-19 salgını sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenecek.

İslam âleminden çok sayıda âlim ve akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumda, Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü nasıl fethettiği, İslam âlemini nasıl bir araya getirdiği, bundan sonraki süreçte Kudüs ve Mescid-i Aksa için neler yapılabileceği gibi konular ele alınacak. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da bir konuşma yapacağı sempozyuma, HAMAS liderlerinden Halid Meş’al, Filistin İslami Cihad hareketi lideri Ziyad en Nahale, Ali Karadaği, Mevlana Abdulhamit, Muhtar eş-Şankıti, Dışardaki Filistinli Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, Dr. Abdülkadir Turan, Asya ve Afrika kıtasından birçok akademisyen ve âlim katılacak.

"BU YIL 3'ÜNCÜ SEMPOZYUMU DÜZENLEYECEĞİZ"

Eşin, "O zaman salgın henüz ortaya çıkmamıştı. Bu sempozyumu düzenlemekteki amacımız Kudüs'ün Müslümanların gündeminde kalması, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna bir katkı sağlamaktır. Geçen yıl salgın sebebiyle düzenlediğimiz 2'inci sempozyumu çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. Gelinen süreçte salgının devam etmesi sebebiyle sempozyumun 3'üncüsünü de 2 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te çevrimiçi olarak gerçekleştireceğiz." dedi.

"BU SENEKİ PROGRAMIMIZI SELAHADDİN-İ EYYUBİ ENSTİTÜSÜ DÜZENLEYECEK"

Düzenledikleri ilk 2. sempozyumun HÜDA PAR tarafından tertiplendiğini ancak 3'üncü programın Selahaddin Eyyubi Enstitüsü tarafından organize edileceğini ve bu programla Enstitü'nün kuruluşunun da ilan edileceğini belirten Eşin, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bu program ile birlikte enstitünün de kuruluşunu açıklamış olacağız. İnşallah sadece Kudüs'ün özgürlüğüne kavuştuğu 2 Ekim tarihinde değil farklı zamanlarda da enstitü çatısı altında programlar icra edeceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir