• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Bu park çocuklara trafik kurallarını öğretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi'nin devamı olan Karaçay mevkiinde yapımına başlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda incelemelerde bulundu.


Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Cem Çöllü ile Park ve Bahçeler Müdürü Serpil Çakır'ın da bulunduğu incelemelerde Başkan Ergün, projenin yapımı ile ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.


Yaklaşık 6 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın çocuklar için önemli olduğunu belirten Başkan Ergün, "Bilindiği üzere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu; Çocuk Trafik Eğitim Parkları Yönetmeliği ile yerel yönetimlerimize, il ve ilçelerimizde Çocuk Trafik Eğitim Parkı yaptırılması görevini vermiştir. Bizim amacımız, gerçek anlamda amacına ve teknik şartnamesine uygun, doğru ve yeterli eğitim hizmeti verebilecek özelliklerde bir çocuk trafik eğitim parkını kentimize kazandırmak" dedi.


Her yıl binlerce vatandaşın trafik kazalarında hayatlarını kaybettiğini ifade eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bundan hareketle, çocuklarımıza trafik bilincini yerleştirmek amacıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı projemizin yapımına başladık. Çocuklarımız trafikle ilgili her şeyi burada öğrenecek" dedi.


Kuralları akülü arabalarla öğrenecekler
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de trafik konusunun ayrı bir uzmanlık alanı olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, "Ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. Bundan hareketle, çocuklarımıza trafik bilincini yerleştirmek amacıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı projemizin yapımına başladık. Çocuklarımız trafikle ilgili her şeyi buradan öğrenecek. Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda, akülü araçlar ile çocuklara trafik eğitimi verilecek. Parkımız, Karayolları Genel Müdürlüğü standartlarına uygun tasarlandı. Bütün trafik kurallarını kapsayacak şekilde planladığımız Trafik Eğitim Parkı'nda döner ve sinyalize kavşaklar, trafik tabelaları, yol çizgileri, kaldırım çalışmaları, keskin ve normal virajlar, tırmanma şeridi, park cepleri ve tünel bulunacak. Çocuklarımız için projemizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir