• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Sağlık çalışanları greve gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi, bir yıl önce Gaziantep`te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.Ersin Arslan için "Dr. Ersin Arslan`ın ölüm yıldönümünde g(ö)revdeyiz" adıyla basın açıklaması yaptı
 
Batman Bölge Devlet Hastanesi bahçesi önünde saat 12.30`da yapılan basın açıklamasına Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Basın açıklamasını okuyan Batman SES Şube Başkanı Esad Altunışık, Dr. Ersin Arslan`ın Gaziantep`de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatarak, "Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeye devam ediyorlar. Son bir yıl içerisinde genç bir sağlık emekçisi Dr. Melike Erdem sisteme isyanını kendi canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi`nde yoğun bakım hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, hastane müdürünün kovaladığı sağlık çalışanı, emniyet güçleri ve başhekimlerin saldırısı, hasta ve hasta yakınlarının yerlerde tekmelediği hamile doktor ve bunlar bildiklerimizden sadece bir kaçıdır" dedi.
 
Daha iyi bir hizmet sunabilmek için verdikleri mücadelede halkın ve hükümetin kendi yanlarında olmaları gerektiğini ifade eden Altunışık, "Taleplerimizin yerine getirilmesi için kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Böyle bir sağlık sistemini kabul etmemiz, halkımızın sağlığından ve biz çalışanların sağlık hakkından vazgeçmemiz demektir. Sağlıktaki her türlü angarya çalışmaya, emeğe yönelik yapılan saldırı ve şiddet sona ersin" ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir