• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazi Çeçen Mücahidle Röportaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 -Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Adım Seyfullah. 1979 Çeçenistan doğumluyum. Evliyim, 5 oğlum var. İstanbul`da yaşıyorum.

-Cihad hayatınızı anlatır mısınız?

Ruslarla yapılan birinci savaşı biz kazanmıştık. Savaş sonrasında hayatımızı emeğimizle idame ettirmeye çalışıyorduk fakat Ruslar Çeçenistan`a bir kez daha saldırdı. Bizlerde tekrar cihad safları oluşturduk ve cihad etmeye başladık. Kindar ve kafir Rus güçlerine karşı 2008 yılına kadar savaştım. Allah`ın lütfuyla gazi olduktan sonra Türkiye`ye geldim.

- Gazi olma süreceniz bahseder misiniz?

Bundan 5 yıl önce Çeçenistan`ın Şatoy bölgesinde bi mayına bastım. Sağ elimi ve sağ ayağımın yarısını kaybettim. Daha sonra zor şartlar altında Türkiye`ye geldim. Yıllardır buradaki diğer Kafkasyalı muhacir kardeşlerimle yaşıyorum. Elimi ve ayağımı kaybettikten sonra bazı zorluklar yaşamaya başladım ama asla üzülmüyorum. Bizler Allah yolundayız ve bunlar Allah`ın bir sınavı.

-Bugün Çeçenistan ve Kafkasya cihadı ne durumda?

Eskiden sadece Çeçenistan`da cihad vardı. Bugün ise her yerde cihad var: Dağıstan`da, İnguşetya`da, Kaberdey`de, Balkar`da, Karaçay`da ve Çerkes`te Ruslara karşı topyekün savaş başlattık. Mücahidler her gün Ruslara ve satılık kölelere saldırılar düzenliyor ve onlara ciddi kayıplar verdiriyor.

-2012 yılında Tataristan bölgesinde bir grup müslüman Rusya`ya karşı savaş başladıklarını duyurdu. Bu cihad ilanı hakkında neler söyleyeceksiniz?

Ruslar sadece Çeçenistan`da değil, Kafkasya`da ve diğer yerlerde de müslümanlara zulmediyor. Sakal uzatan mü`min erkekler gözaltına alınıp dayak yiyor. Hicap giyen bacılara sözlü saldırı ve keyfi gözaltılar yapılıyor. Kur`an ve Sünnet`ten başka hiçbir şeyi kabul etmeyenler "radikal" damgası yiyip fişleniyor. Bu zulümleri gören müslümanlarda haliyle artık cihad edip zilleti ortadan kaldırmak istiyor.

-Çeçenistan`da veya Kafkasya Emirliği genelinde toplam kaç mücahid bulunuyor?

Net bir rakam vermem mümkün değil fakat tahmini olarak Çeçenistan`da bin, Kafkasya Emirliği genelinde de 4 yada 5 bin mücahid olduğunu düşünüyorum.

-Medyadan, Dağıstan`da Türkiyeli ve Azeri mücahidler olduğunu ve Şeyh Abdusselam isimli Türkiyeli komutanın geçen yaz Ruslarca şehid edildiğini duyduk. Şuan cephede Türkiye`den mücahidler var mı?

Bildiğim kadarıyla Çeçenistan`da Türkiyeli mücahid yok. Diğer vilayetler hakkında da pek bir bilgiye sahip değilim. Hamdolsun ki cephede bir çok ırktan yeteri kadar mücahid var. Mücahidlerin tek ve en önemli sıkıntısı paradır. Bu sıkıntı eskisi gibi aşılırsa ortada ne zulüm kalır ne işgal.

-Kadirov cihadın bittiğini ve dağlarda 70 mücahidin kaldığını söyledi. Bu konuda nelere söyleyeceksiniz?

Kadirov tam bir yalancı. O her sene düzenli olarak mücahidlerin sayısı hakkında palavralar söylüyor. Putin`den aldığı paralarla birkaç büyük bina ve cami yapıp ümmete ve dünya kamoyuna savaşın bittiğini göstermeye çalışıyor. Fakat cihadı takip eden müslümanlar biliyor ki Çeçenistan`da zulüm hala sürüyor. Hergün birçok sivil kaçırılıp katlediliyor. Müslüman erkek ve kadın kardeşlerimiz yoğun bir baskı altında tutuluyor. Halk fakir ve güçsüz olduğu için bu tür baskılara boyun eğmek zorunda kalıyor.

-2010 yılında Kadirov`a iki büyük saldırı yapıldı fakat öldürülemedi. Mücahidlerin Kadirov`a karşı yaptığı başka saldırılar oldu mu?

Evet oldu. Zaten bu tip gelişmeleri medyadan takip ediyorsunuzdur. Size pek kimsenin bilmediği bir olaylı anlatayım... 2008 yılında güvenlik görevlisi kılığına giren bir mücahid, Kadirov`un yanına kadar girmiş ve kendisini bir odada tek yakalıp silahlı kafasına dayamış. Allah`ın istemesiyle kardeşimizin tabancası tutukluk yapmış ve kendisini oracıkta şehid etmişler. Sabredelim, Allah`ın izniyle Kadirov`un sonu yakındır.

-Ümmet size maddi olara yardım ediyor mu?

Hayır. Savaşın başında müslümanların müthiş yardımları vardı ve durum çok iyiydi ama malesef zamanla yardımlar yok denecek kadar azaldı. Bazıları mücahidlerin az operasyon yapmasına laf ediyor. Onlar para gönderdi de mücahidler ameliye yapmadı mı? Türkiye`yi ele alarak bir örnek vermek istiyorum. Her il ayda bin tl gönderse, bu ayda 80 bin tl yapıyor. Bu paraya mücahidler birçok operasyon yapar ve cihad tekrar dünya kamoyunun gündemine gelir ama Müslüman kardeşlerimiz bu konuda bizi yalnız bıraktı.

-Türkiye`de geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz?

İmkander ve hayır sever müslümanların yardımlarıyla yaşıyoruz. Bazı derneklerden bayramlarda yardım ediyor.

-Çeçen mücahidleri son zamanlarda ümmetin diğer coğrafyalarında görür olduk. Suriye`de ve Afganistan`da yüzlerce Kafkas mücahidlerinin olduğu iddiaları ne kadar doğru?

Afganistan`da Veziristan bölgesinde Kafkasyalı mücahidler çok olmasada var. Suriye`de ise Çeçenistanlı Emir Ebu Ömer`in kurduğu "Muhacirler ve Ensar Ordusu" var. Bu orduda 1.200 dolayında mücahid var. İçlerinde bizzat Emir Dokko Umarov`un yanında savaşmış olan mücahidlerde var yenileri de var. Çeçen, Dağıstanlı, İnguş, Kabardey, Arap ve Türkiyelilerden birçok mücahidler var.

-Son olarak Türkiye`deki müslümanlara nelere söylemek istersiniz?

Dua, dua, dua! Mücahidlerimize bolca dua etsinler ve ellerinden geldikleri kadar hem buradaki muhacirlere hemde mücahidlere yardımda bulunsunlar. Benim, Kafkasyalı muhacirlerin ve mücahidlerin ümmetten tek isteği bolca dua ve maddi destektir.

Buluşmaya Seyfullah`la birlikte gelen bir diğer Çeçen Gazi Ebu Halid`e soru sormak istediğimde tebessüm ederecek konuşmak istemediğini söyledi. Sağ ayağını Çeçenistan`ın Vedeno bölgesinde kaybeden Ebu Halid`in türkçesi daha iyi olduğundan, Seyfullah`a bazı soruları sormamda bana yardımcı oldu.

Abdulkadir Polat - Anadolu Haber Günlüğü

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir