• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Sağlık çalışanları grevde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Sağlık derneklerine üye bağlı sağlık çalışanları, son zamanlarda sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları kınamak ve tepkilerini koymak amacı ile greve gitti.

Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları hastanelerde sağlıkçılara yönelik artan şiddeti protesto etmek amacı ile yürüyüşe geçmek istediler. Yürüyüş sırasında polisle grup arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.
Merkez Hastane Caddesi`nde yürüyüşe geçen grup, Büyükşehir Belediyesi taş binası önüne kadar geldi.

Burada toplanan sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Dr. Galip Kırıcı, "Gaziantep`te Dr. Ersin Arslan`ın ölümünün ardından bir yıl geçmesine rağmen sağlık çalışanları hala şiddet görüyor. Hasta ve hasta yakınlarının şiddeti, Bakanlığın, hükümetin ve idarecilerin dil ve üslubu, uygulanan sağlık politikalarının etkisi, Mobbing, atanmış ve seçilmişlerin uyguladığı şiddet, işyerlerinde kadrolaşmaya bağlı olarak çalışanlar üzerinde hegemonya kurma amaçlı baskı, ifade ve örgütlenme özgürlüğü karşısında sürgün, soruşturma, gözaltı ve tutuklamalar ya da siyasal şiddet, istihdam modelleri, iş yoğunluğu görülen şiddet çeşitleridir. Halkımıza daha iyi bir sağlık sistemi sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti, şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz." dedi.
(Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir