• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarihte Bugün: 1 Ekim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Ekim’de dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1898: Çar İkinci Nikolay, yahudilerin büyük Rus şehirlerinin dışına çıkarılmasını emretti. Yahudiler bu dönemde lobicilik ve çetecilik faaliyeti yürüterek yönetimleri etkisi altına almaya çalışıyor ve siyonist emeller için yasadışı faaliyetler yürütüyordu. (Yahudiler büyük Rus şehirlerinin dışına çıkarıldı)

 

1958: İngiltere’nin hazırladığı ve Türkiye’nin kabul etmiş olduğu Yeni Kıbrıs Planı uygulanmaya başlandı. Buna göre Kıbrıs; tek bir devlet olacak, Cumhurbaşkanı Rum ve başbakan da Türk olacaktı. Meclis’in çoğunluğu Rumlardan olmak üzere nüfus yoğunluğu esas alınacaktı. (Kıbrıs Planı uygulanmaya aşlandı)

1960: Nijerya bağımsızlığını ilan etti. Nijerya, Batı Afrika’da, Gine Körfezi kıyısında, Benin ile Kamerun arasında yer alan bir ülkedir. Başkenti Abuja, en büyük şehri Lagos’tur. Müslüman nüfus %60’tan fazladır. Diğer ikinci büyük din Hristiyanlıktır. Ülkede çoğunluk olan Müslüman nüfus ülkenin kuzeyinde, Hristiyan nüfus ise kuzeye nazaran daha verimli ve ormanların yoğun olduğu güneyde yaşar. (Nijerya bağımsızlığını ilan etti)

1961: Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’ne bomba atıldı. Bombayı Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdünnasır yanlılarının attığı belirlendi. Bunun üzerine Mısır’ın Ankara büyükelçisinden Türkiye’yi terk etmesi istendi ve Kahire’deki Türkiye büyükelçisi geri çağrıldı. (Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’ne bomba atıldı)

1996: Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı seçimlerini tartışmasız bir şekilde ve tüm dünyada beklendiği üzere Aliya İzzetbegoviç kazandı. (Aliya İzzetbegoviç devlet başkanı seçildi)

2003: Siyonist terör şebekesi, Batı Şeria’daki sözde güvenlik duvarının inşasının sürmesini onayladı. ABD’nin sözde eleştirdiği duvar, BM Genel Kurulu tarafından kınandı. BM Genel Kurulu, duvarın inşasının durdurulmasını istedi. Tüm bu tepkiler kâğıt üzerinde ve cılız bir tonla söylenmişti ve Müslüman kamuoyu tepkisini azaltmaya dönük kandırmacalardan başka bir şey değildi. (Batı Şeria’daki sözde güvenlik duvarı)

2004: İspanya’da eşcinsel evlilik hakkındaki yasa tasarısı İspanya Kabinesi tarafından kabul edildi. Böylece bir Avrupa ülkesi daha Sodom Gomore olma yolunda adım attı. Eşcinselliğin atası sayılan bu şehirler, şimdiki Ürdün sınırları içinde olup Hazreti Lut aleyhisselamın peygamber olarak gönderildiği bir yerdi. İnsanlık için en utanç verici ahlaksızlık olan eşcinselliği resmileştiren bu topluluğu, Allah helak etmiş, sadece Hazreti Lut aleyhisselam ve çocukları kurtarılmıştı. (İspanya’da eşcinsel evliliğe onay)

2013: ABD’de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, bütçe konusunda anlaşmaya varamadı. Demokratların kontrolündeki Senato, ABD başkanı Barack Obama’nın sağlık reformunun bir yıl ertelenmesini öngören bütçe tasarısını 46’ya karşı 54 oyla veto etti. Obama yönetimi, 1 milyondan fazla memuru zorunlu izne çıkardı ve zorunlu olmayan tüm federal hizmetleri kapatmak zorunda kaldı. (ABD’de Bütçe krizi)

2015: Terör rejiminin tüm engelleme çabalarına rağmen BM Genel Merkezi’ne Filistin devlet bayrağı asıldı. BM’de “üye olmayan gözlemci devlet” statüsüyle temsil edilen Filistin’in bayrağı, 193 üye ülke bayraklarının bulunduğu yerde dalgalanacaktı. (BM Genel Merkezi’ne Filistin devlet bayrağı asıldı)

2015: Mısır’da darbenin ardından İhvan üyelerinin evlerine kanlı baskınlar düzenleyen cunta güçleri, İskenderiye’de bir eve yaptıkları baskında Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın 4 üyesini daha infaz etti. (Cunta güçleri İhvan üyesi 4 kişiyi katletti)

Bu haberler de ilginizi çekebilir