• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Gabar Dağı eteklerinde Kutlu Doğum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu merkeze bağlı Kızılsu (Şegireş) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Etkinlik, Muhsin Bilik Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kızılsu Köyü Camii Mevlithan Ekibi Kürtçe Mevlidi Şerif okudu. 

Açılış konuşmasını yapan Asım Ozalp, "Yüce Allah, Peygamber sevgisini ahirette Hz. Peygamberin şefaatine ve hamd sancağı altında buluşmaya vesile kılsın. Bu etkinlikleri düzenlememizin sebebi, ümmet olarak Hz. Peygamberi daha iyi anlamaktır" dedi. 

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, "Bugün mutluyuz. Çünkü bugün Peygamber Efendimizin (s.a.v) doğum günüdür. Peygamber (s.a.v) mazlumları ve mustazafları sevindirmiş, zalim ve zorbaların saltanatını sarsmış ve insanlık adına bir devrim yaşatmıştır. İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. Tarih boyunca Hz. Resulullah`a (s.a.v) reva görülen işkence, eziyet, iftira ve hakaret, bugün de onun takipçilerine uygulanmak istenmektedir. Fakat Allahu Teâlâ tuzaklarını aleyhlerine çevirecektir. Bize düşen görev, Peygambere sadakatimizi göstermek, O`nun sünnetini yeşertmek ve yolunu takip etmektir" ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte Grup Botan Erkek ve Kız İlahi Grupları ve sanatçı Mustafa ile Salih ilahiler seslendirdi. 

Etkinlik, Molla Cevher`in okuduğu dua ile sona erdi. 

Köylerinde yapılan etkinlikten son derece memnun olan köy halkı, etkinliklerin devamını istedi.  
 
(Abit Dündar -İLKHA)
 
 

 
 
 
600
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir