• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Memur Sen: Bu kaymakama usul öğretin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Artvin Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, bir okul ziyareti sırasında sınıf öğretmenini azarlayarak sınıftan kovduğu iddia edildi. Olaya tepki gösteren Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kaymakamlık nasıl bir sorumluluk farkında olmadığı anlaşılan bu Kaymakama önce usulü kim öğretecek?” dedi.

"Sen kimsin çık dışarı"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalçın, “Artvin Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın 29.09.2021 tarihinde Kemalpaşa ÇPL deki özel eğitim sınıflarını ziyarete gitmiştir. 2 öğrenci ve 2 öğretmenin aynı sınıfta eğitim verdiği sınıfa girdiğinde öğretmenlerimizden birisi öğrencisini lavaboya götürdüğünden kaymakam içeride iken öğrencisi ile beraber sınıfa döner ve Kaymakam Bey'e hoş geldiniz demek için elini uzatır. Ancak Kaymakam Bey öğretmenimizi: "sen kimsin çık dışarı" şeklinde azarlar. Bunun üzerine sınıfta bulunan öğretmenimiz: "Kaymakamım arkadaş bu sınıfın öğretmeni" diye açıklamada bulunmak ister. Ancak bu sefer de Kaymakam Bey bu öğretmenimizi de "sana ne oluyor" diyerek azarlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne dönerek "bunlara usül öğretin" diyerek ayrılır.” İfadelerini kullandı.

“Öğretmen şamar oğlanınız değil”

Yalçın açıklamanın devamında, “Özel eğitim sınıfının ne olduğunu bilmeyen, sınıfta öğretmenin rolünü ve ağırlığını anlamayan, Kaymakamlık nasıl bir sorumluluk farkında olmadığı anlaşılan bu Kaymakama önce usulü kim öğretecek? Öğretmen şamar oğlanınız değil, öğrenciliğinizi ve kendi öğretmeninizi unutmayın!” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir