• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
Filistinliler açlık grevine başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Filistinli esirler, işgalci İsrail'in hapishanelerindeki zulümleri protesto etmek amacıyla 260 gündür açlık grevinde olan Samir el-İsavi'ye destek amacıyla, bugün açlık grevine başlıyor. Filistinli esirler açlık grevinin el-İsavi'nin serbest bırakılmasına kadar süreceğini belirttiler.


Esirler, işgalci İsrail'in 45 gün içinde kendilerini savaş esiri olarak kabul etmemesi durumunda eylemlerini artıracakları tehdidinde bulundular.


Her yıl 17 Nisan'da kutlanan "Filistinli Esirleri Anma Günü"yle birlikte atılan bu adımları, Filistinli Esirler Komitesi de doğruladı.


Esirler Hareketi, işgalcilerin hapishanelerinde bulunan esirlerin durumlarının düzeltilmesini ve tüm haklarını almaları için savaş esiri olarak kabul edilmelerini istiyor, ama işgalci İsrail'in Hapishane İdaresi ise, bu istekleri her açıdan ret ediyor.


İşgalci İsrail'in hapishanelerde izlediği tıbbi ihmal siyaseti sonucunda Meysere Ebu Hamide geçenlerde vefat etmişti. Arafat Ceradat da, işgalcilerin işkenceleri sonucu şehit olmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir