• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
İşgalci ABD ordusunda intiharlar artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Taliban'a karşı hezimete uğrayan İşgalci ABD ordusu ciddi bir bunalım yaşadığı biliniyor.  ABD askerlerinin eskiden girdikleri çatışmaların ve katıldıkları savaşların fiziksel acı ve zihinsel rahatsızlığı dindirebilme amacıyla uyuşturucu hap ve morfin kullandığı belirtiliyor.  Aynı zamanda yaşadıkları savaşlar ve katlettikleri siviller, işgalci askerler üzerinde ağır psikolojik etkiler bıraktığı belirtiliyor. Son 10 yılda intihar eden ABD askerlerinin sayısı 60 bini aştığı ifade ediliyor.

ABD ordusuna yakın Military Times'ın aktardığı haberde, son birkaç günde 3 Amerikan askeri daha intihar ederek hayatına son verdiği belirtildi. İntihar eden askerlerden biri kısa bir süre önce Afganistan'dan geri döndüğü ifade edildi.

İntiharlar ABD ordusu için büyük bir problem olmaya devam ediyor. Resmi rakamlara göre 2021'in ilk çeyreğinde toplam 45 Amerikan askeri intihar ederek yaşamlarına son verdi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayı 37'ydi. Son dönemde ABD'nin Afganistan'da yaşadığı siyasi ve askeri hezimetin ardından, askerlerin üzerindeki duygusal baskının arttığı ve intiharlara büyük oranda bunun sebep olduğu tahmin ediliyor.

İntiharlarda, psikolojik açıdan sorunlar yaşayan askerlerin ABD'nin çekilme sürecinde ortaya çıkan kaotik görüntülerden etkilenmesinin de rol oynadığı düşünülüyor. Daha önce de Afganistan'da işgal görevi yapan İngiltere ve Avustralya askerlerinde intihar oranlarının artmaya başladığı rapor edilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir