• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Raid Salah`ı bu kez de İngiltere tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir konferansa konuşmacı olarak katılmak için İngiltere’ye giden Şeyh Raid Salah hiçbir gerekçe gösterilmeden gece yarısı bulunduğu otelden alınarak hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Tüm dünyada Mescid-i Aksa Muhafızı olarak tanınan Şeyh Raid Salah’ın Dünya Mescid-i Aksa gününde ve 2. Özgürlük Filosu’nun hareketi öncesinde tutuklanması tüm dünyada tepkiyle karşılandı.

Yasal yollardan İngiltere`ye giriş yapan Şeyh Raid Salah burada bazı İngiliz parlamenterler ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının davetlisi olara bulunuyordu. Şeyh Raid Salah, elle tutulur hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir şekilde hukuksuzca gözaltına alınmıştır.

Aynı zamanda Mavi Marmara aktivistlerinden de olan Şeyh Raid Salah tüm hayatını Mescid-i Aksa’yı korumaya adamıştır. Mavi Marmara Derneği olarak tüm dünyada Mescid-i Aksa’nın muhafızı olarak anılan şeyh Raid Salah’ın tamda Dünya Mescid-i Aksa günü ve Gazze’ye yola çıkacak 2. Özgürlük Filosu’nun hareket tarihinin öncesinde gözaltına alınmasını protesto ediyoruz.

Raid Salah’ın karşı karşıya kaldığı tamamen hukuksuz ve keyfi uygulamadan dolayı İngiltere’yi protesto etmek amacıyla İngiltere’nin İstanbul başkonsolosluğu önünde buluşuyoruz.

Raid Salah`ın İngiltere tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklanması tüm dünyada şaşkınlık ve kızgınlık yarattı.

TUTUKLAMA İNGİLTERE`NİN İSTANBUL KONSOLUSLUĞUNDA PROTESTO EDİLECEK

İngiltere tarafından tutuklanan Şeyh Raid Salah`ın serbest bırakılması için 30 Haziran 2011 Perşembe günü saat 11.00`da İngiliz Konsolosluğu önünde protesto yapılacak.

Diğer bir protestoda İngiltere`nin Ankara Büyükelçiliği önünde yapılacak. 30 Haziran 2011 Perşembe günü yapıalcak protesto saat 12.00`da İngiltere`nin Ankara Büyükelçiliği önünde gerçekleşecek.

Facebook`da oluşturulan grupta insanlar protestoya davet ediliyor. Grupta yer alan bilgiye göre İngiliz makamlarına bu adresten protesto mesajı gönderilebiliyor.

İşte İngiltere`nin İstanbul Başkonsolosluğu`nun bilgileri:

Adres: Meşrutiyet Caddesi No34 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul
Tel: +90 212 334 6400
Fax: +90 212 334 6401

İşte İngiltere`nin Ankara Büyükelçiliği`nin bilgileri:
Adres: İngiltere Büyük Elçilliği Şehit Ersan Caddesi 46/A Çankaya Ankara
Telefon 0312 455 3344

Timaturk

Bu haberler de ilginizi çekebilir