• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Suriyeli mültecilerin tedavisinde yeni düzenleme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haberde "Türk hastanelerinde Suriyeli hastalar için yeni bir sağlık sisteminin etkinleştirilmesine kadar, tıbbi sevk alan hastalara, bu tıbbi sevklerin verilmesinin 11 Eylül itibariyle durdurulduğunu bildiririz" denildiği aktarıldı. Babülhava'nın tıbbi koordinasyon ofisi müdürü Beşir İsmail, Türkiye'nin yeni tedbiri sonucunda 120 hastanın tedavi görmeden Suriye'ye döndüğünü ve şu anda tedavi için acilen Türkiye topraklarına girmesi gereken 600 hasta olduğunu söyledi.

Sistemin ise daha önce "Türkiye topraklarına giriş yapan Suriyeli hastalar için bir Kimlik makbuzu düzenlenecek. Suriyeli mülteci daha sonra ikamet ettiği ve tedavi görmek istediği ildeki Türk göçmenlik bürosuna giderek makbuzu resmi geçici koruma kartı (Kimlik) ile değiştiriyor. Kart, Suriyeli mültecilere devlet hastanelerinde ücretsiz tıbbi tedavi ve Türk eczanelerinden ücretsiz ilaç tedavisi de dahil olmak üzere tüm Türk devlet hizmetlerinden yararlanma hakkı veriyor" şeklinde ilerlediği aktarılıyor.

Kimlik yerine bir medikal turizm belgesinin getirilmesiyle birlikte Suriyelilerin daha önce Türkiye tarafından karşılanan tıbbi tedavileri ödeyeceği belirtiliyor.

Babülhava'nın tıbbi koordinasyon ofisi müdürü İsmail; "Yeni turizm belgesi tüm illerdeki Türk hastaneleri tarafından tanınmıyor. Yeni kararla ilgili genelge tüm hastanelere ulaşmadı. Bu arada Hatay Devlet Hastanesi, tedavi prosedürleriyle ilgili yeni bir kararın yürürlüğe girmesini bekleyen Suriyeli hastaların 15 Eylül'e kadar kalmasına izin verdi. O tarihten itibaren Hatay Devlet Hastanesi'ne artık Suriye'den hasta alınmıyor." dedi.

İsmail, yeni belgenin hastaların Türkiye'ye girişlerinden bir ay sonra Suriye'ye dönmelerini zorunlu kıldığını, bunun da tedavinin tamamlanmasının bir aydan uzun süreceği bazı durumlarda mümkün olmadığını kaydetti. Ayrıca kararın, Suriye sınırına uzak Türkiye illerinde tedavi gören hastaları da etkileyeceği belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir