• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD AFGANİSTAN'DAN KAÇTI, BİRİLERİNİ KORKU SARDI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ŞAKİR DİREKÇİ 

İşgalci ABD’nin Afganistan’da 20 yıla yakın bir süredir sürdürdüğü işgali daha fazla devam ettiremeyeceğini ve bu işgalin kendileri için çok büyük zararlara sebep olduğunu belirterek yenilgiyi kabullendikten sonra Afganistan’dan kaçması tüm İslam aleminde sevinç ile karşılanmıştı.

İşgalci ABD’nin Afganistan işgali sürecinde Taliban’a karşı maşa olarak kullandığı işbirlikçi Afgan hükümeti ve uşaklarını yüz üstü bırakarak kaçması, Suriye’de benzer bir konumda olan PKK’nin, kendi akıbeti hakkında tedirgin olmasına sebep oldu.

İŞGALCİ ABD’DEN PKK’YE 'SİZİ TERK ETMEYECEĞİZ' TESELLİSİ

YPG/PKK’li Mazlum Kobani, The Times gazetesine verdiği demeçte, ABD Başkanı Joe Biden’ın Suriye’de kendilerini terk etmeyeceklerine dair söz verdiğini öne sürdü. Kobani, ABD'nin Afganistan'dan kaçmasını kendilerini korkuttuğunu ifade etti.

Mazlum Kobani, işgalci ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie’nin Afganistan'da olanların aksine; güvence vermek ve Biden’ın sözlerini aktarmak için kendisini ziyaret ettiği bilgisini paylaştı.

''AMERİKA'NIN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİNDEN SONRA KORKTUK''

"Dürüst olalım, Amerika'nın Afganistan'dan çekilmesinden sonra insanlar korktu” diyen Kobani, ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ile de görüştü.

ABD’nin Afganistan’dan çekildiğini duydukları anda, kendi gelecekleri için tedirgin olmaya başladıklarını vurgulayan PKK'li Kobani, Afganistan'da ortaya çıkan krizle birlikte Amerika'nın hızla kendilerine temsilciler gönderdiğini kaydettikten sonra, "Buranın Afganistan gibi olmayacağına dair bize güvence verdiler. Politikanın tamamen farklı olduğunu söylediler." ifadelerini kullandı.

İşgalci ABD, Batı Kürdistan'da 900’e yakın asker bulunduruyor. Britanya’ya bağlı bir özel harekat birliği de Batı Kürdistan'da bulunuyor.

En iyi bildiği işi yapıyor

PKK SİNCAR'DA 52 KİŞİYİ KAÇIRDI

Tarihten bu yana Kürt hakları adı altında mazlum Kürt halkını sömüren ve kendisine karşı çıkan Kürt halkını insafsızca katleden, kaçıran ve sürgüne mecbur bırakan PKK, Sincar’da yine en iyi bildiği işi yaptı. İşgalci ABD’nin bölgedeki en büyük uşaklığını yapan PKK’nin, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde, 52 kişiyi kaçırdığı ortaya çıktı.

52 KİŞİNİN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Erbil merkezli yayın kuruluşu "Kurdistan 24"te yer alan haberde, Peşmerge Komutanı Şemo İdo'nun konuya ilişkin açıklamalarına yer verildi.

İdo, Sincar'da PKK tarafından 52 kişinin kaçırıldığını ve bu kişilerin akıbetinin de şimdiye kadar bilinmediğini söyledi.

PKK, SİNCAR ANLAŞMASI SONRASI IKBY'YE YÖNELİK EYLEMLERİNİ ARTIRDI

PKK, Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında 9 Ekim 2020'de imzalanan ve Sincar'daki PKK varlığını sonlandırması öngörülen anlaşma sonrası IKBY'deki eylemlerini artırdı.

Sincar Anlaşması'ndan rahatsız olan PKK'nın, işgal ettiği bölgelerde oluşturduğu istikrarsızlığı terör eylemleriyle Irak'ın kuzeyine yaymaya ve dikkatleri Sincar'dan uzaklaştırmaya çalıştığı gözlemleniyor.

IKBY'de yüzlerce köyü işgali altında tuttuğu, barışçıl protestoları şiddete teşvik ettiği ve diplomatik misyonları hedef aldığı belirtilen PKK'nin, Sincar Anlaşması sonrası Peşmerge, polis, memur ve sivillere yönelik artan saldırıları dikkati çekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir