• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Mısır yine karıştı: Yaralı sayısı bini geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın başkent Kahire`de, bu yılın başındaki protestolarda meydana gelen can kayıplarından sorumlu tutulan polis ve yetkililerle ilgili kovuşturmanın hızlandırması talebiyle düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmalarda yaralananların sayısının 1000`i aştığı bildirildi.

Resmi MENA ajansı, Sağlık Bakan Yardımcısı Abdülhamid Abaza`ya dayanarak, yaralananların 900`üne olay yerinde müdahale edildiğini, 120`yi aşkın kişinin de hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Kahire`de dün gece başlayan ve bugün de süren gösterilerde çıkan çatışmalarda polisin protestocuları dağıtmak için havaya ateş açtığı ve gaz bombaları kullandığı haber veriliyor.

Yaralananların çoğunun da polisin kullandığı gazdan etkilendiği ve beyin sarsıntısı geçirdiğini bildirilirken, çatışmalarda 18 otomobil ile 11 dükkanın da hasar gördüğü belirtildi.

Gençlerin çoğunlukta olduğu göstericiler askeri yönetimden, Hüsnü Mübarek`in devrilmesine yol açan 25 Ocak-11 Şubat arasındaki halk ayaklanması sırasında göstericileri öldürmekle suçlanan polislerin ve güvenlik güçlerine talimat verenlerin kovuşturmalarının hızlandırılmasını talep ediyor.

Mübarek`in güvenlik şefi olan eski İçişleri Bakanı Habib ile birkaç üst düzey yardımcısı, göstericilere şiddetli müdahale talimatı vermekten yargılanıyor. Bu hafta yapılan duruşmada, dava 25 Temmuz`a ertelenmişti. Ölen göstericilerden bazılarının yakınları, bu davaya Mübarek`in de eklenmesini istiyor.
Şarm El Şeyh`te bir hastanede gözetim altında tutulan Mübarek hakkında göstericilerin vurulması talimatı vermekten ayrı bir suçlama da bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir