• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Danıştay Kararına Rağmen Başörtüye Engel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Anadolu Adliyesi 1. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde başörtülü olarak duruşmaya katılmak isteyen avukat Kurbet Alim`e Danıştay Kararı`na rağmen izin vermeyen hakim Naciye Füsun Çağlar, AİHM`in yapmış olduğu içtihadların iç hukukun üstünde olduğunu savundu. Bununla da yetinmeyen hakim Çağlar, Alim`i `türbanla duruşmaya girmek` suçundan geçtiğimiz günlerde başörtüsü yasağının bulunmadığını deklare eden Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu`na şikayet etti.

Anayasa`nın 90. Maddesi uyarınca, milletler arası hukukun, iç hukuktan üstün olduğunu söyleyen hakim Çağlar, AİHM`in 2005 yılındaki içtihadlarını öne sürerek Danıştay kararını yok saydı ve yargılamanın durdurulmasına karar verdi. Ayrıca Alim`i başörtüsü sebebiyle Baro`ya şikayet eden Çağlar, avukatın müvekkilliğini yaptığı davacıya da tebligat çıkartılması suretiyle kendisine yeni bir avukat bulması tembihlendi.

Hukukçular Derneği ve hukukçuların olayla ilgili bugün (çarşamba) saat 11.00`da Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması yapacakları öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir