• DOLAR 32.543
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2428.438
  • ...
Otogarda bombalarla yakalanan şüphelilere istenen ceza belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’u kana bulayacak patlayıcıları taşıyorlardı. Polisin dikkatiyle yakalandılar.
Savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece de tutuklandılar. Haklarında yürütülen soruşturma da tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Tutuklu şüphelilerden İbrahim Zal ve Ramazan Arslan hakkında 4 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Yaşar Samur içinse 19,5 yıldan 39 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bomba değil, silah taşıdıklarını zannediyorlarmış

Şüphelilerin ifadeleri de iddianamede yer aldı. Yakalanan kişiler bomba taşıdıklarını bilmediklerini iddia etti.

Bir arkadaşları; kendilerinden bir paketi Aksaray’dan alıp, Bayrampaşa’ya getirmesini istedi. Onlar da arkadaşlarının bu isteğini kırmadı. Teslimat için Aksaray’a gittiler. Öncesinde ise bir döviz bürosuna uğradılar.

Kamışlı’dan gönderilen ve teslimatta kullanılacak olan 875 doları aldılar. Sonrasında Arapça konuşan bir kişiyle buluşup içinde bomba olan paketi teslim aldılar. Şüphelilerin iddiasına göre paketin içinde silah vardı.

Gerçekte ise 5 kilogram ağırlığında 4’ü telefonla uzaktan kumandalı, 2’si zaman ayarlı 6 plastik patlayıcı taşıyorlardı.

Saklanmak için bindiği otobüste yakalandı

Bayrampaşa’ya döndüklerinde otogar yakınlarında polisin rutin kontrolüne takıldılar. Dur ihtirana uymayarak kaçmaya başladılar. Bu esnada çantayı bir aracın altına attılar. Kısa süre sonra içlerinden biri yakalandı. Diğeri ise otogarda kendilerinden kuryelik isteyen arkadaşlarıyla buluştu.

Burada üstlerini değiştirerek polisten kaçmaya çalıştılar. Fakat kuryelik yapan ikinci kişi başarılı olamadı. Saklanmak için bindiği bir otobüste yakalandı.

"Bombalar PKK’nın kullanımına uygun olarak Suriye’de üretildi"

3. kişi kaçtı. Arkadaşlarının yakalandığını duyunca kendisi teslim oldu. Bildiği her şeyi anlattı.

Cezaevinden arkadaşı olan Esat isimli bir kişinin Suriye’den kendisini aradığını bir silahı Harem’den almasını istediğini fakat koronavirüs temaslısı olduğu için kendisinin gidemediğini ve arkadaşlarını yönlendirdiğini söyledi.

Bombadan haberi olmadığını da öne sürdü. Savcılığın değerlendirme ve tespitlerine göre bombalar PKK’nın kullanımına uygun özel olarak Suriye’de üretildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir