• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Yeni İhya -Der`den Büyük Kutlu Doğum Etkinliğine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Yenişehir İlçesinde faaliyet yürüten Yeni İhya-Der, "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed" şiarıyla 21 Nisanda icra edilecek Kutlu Doğum etkinliği için dernek binasında basın açıklaması düzenledi.
 
Yeni İhya - Der adına basın açıklamasını okuyan dernek yetkililerinden Ayhan Yavuzkılıç, "Bu ayda âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (a.s.v) doğduğu aydır ona olan sevgimizi göstermenin zamanıdır şimdi" dedi.
 
Günümüzde insanlığın karanlıklar içerisinde olduğunu vurgulayan Yavuzkılıç, "İnsanlık soluksuz iniltilerle çırpınmaktadır. Bu sebeple diyoruz ki ışığın, aydınlığın, nurun, selametin tek adresi, tek kaynağı Resûlullah`tır" ifadelerini kullandı.
 
Yeni İhya -Der olarak özelde Diyarbakır halkına genelde tüm insanlığa seslendiklerini söyleyen Yavuzkılıç, "O nurlu ve kutlu insanın davasını hep beraber yüklenelim ve yüceltelim. Aydınlığın, nurun şafağına hep beraber uzanalım. Necat için O mümtaz insanın kapısına varalım" dedi.
 
21 Nisan Pazar günü saat 10:00`dan itibaren belirtilen yerlerden ücretsiz taşımacılık yapılacağını hatırlatan Yavuzkılıç," Pazar günü saat 10:00 itibariyle ilan ve afişlerde belirtilen noktalardan toplu taşıma yapılacak ve gönüllü taşıma yapmak isteyenlerinde aynı duraklardan taşıma yapabileceklerini belirtmek isteriz. Şimdiden emeği geçecek ve katılım gösterecek tüm Müslümanlardan Allah razı olsun" şeklinde ifade etti.
 
Yavuzkılıç son olarak, "Tüm halkımızı Pazar günü Newroz parkı miting alanına davet ediyor, iştiraklerini bekliyoruz" dedi.
(Yakup Moğulgani, Fikret Kavgalı - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir