• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
İşaret Diliyle İlahi `Seslendirdiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Buca Müftülüğünce Hacı Ahmet Susuzlu Camisi`nde düzenlenen etkinlikte, Kur`an kursunu başarıyla tamamlayan engelliler de görev aldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte dualar edildi. Daha sonra tekbir ve salavatlar eşliğinde kendileri için ayrılan yere geçen işitme engelliler, işaret diliyle "Sordum sarı çiçeğe" adlı ilahiyi okudu. Kursta Kuran-ı Kerim`i hatmeden engelliler işaret diliyle hatim duası da etti.

"İşaret diliyle ilahi"

Buca Müftüsü Adem Gülmek, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerin din hizmetinden yararlanması amacıyla 2011 yılından bu yana işitme engelliler için Kur`an kursları açtıklarını söyledi.

Kursiyerlerin önemli kısmının kursu başarıyla tamamladığını ve Kuran`ı hatmettiğini belirten Gülmek, şöyle konuştu:
"Anadolu`da hatim duası geleneği vardır. Biz de kursiyerlerimizin hatim duasını Kutlu Doğum haftasında etmesini planladık. Önce biz hatim duası ettik ve duamız işaret diline çevrildi. Sonra onlar işaret diliyle dua ettiler, biz de onların duasına `amin` dedik. Ayrıca programda ilk kez işaret diliyle ilahi okundu. Kursiyerlerimiz bu manevi değeri yüksek geceyi ömürleri boyunca unutmayacaktır."

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir