• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Hamas, 6 Filistinli mahkum için söz verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist hapishanesinden tünel kazarak kaçan 6 Filistinli mahkumdan son ikisi olan Eyhem Kemamci ve Yakub Nufeyat da Siyonist rejim güçlerince yakalandı.

Kemamci’nin babası, oğlu ve diğer firari arkadaşının saklandıkları evin sahiplerini karşılaşabilecekleri ağır bedelden kurtarmak için teslim olmaya karar verdiğini açıkladı. Gazetecilere konuşan baba Kemamci, “Gece saat 01.45 sularında beni arayan Eyhem, kaldığı evin güvenliğini sağlamak için işgal güçlerine teslim olma kararı verdiğini bildirdi. İsrail'in tüm takviyesi ve elindeki teknolojiye rağmen Cenin'e ulaşabilen oğlumun güvende olduğundan emindim, ancak ordunun gelişi beni çok şaşırttı. Allah’a şükür ki Eyhem hapishane duvarları dışında iki hafta geçirdi. Oğlumun evlenip çocuk sahibi oluşunu görmek için yaşayacağım” dedi. Oğlunun morali ve özgüveninin yüksek olduğunu vurgulayan baba Kemamci, “Teslim olma kararını duyduktan sonra ‘Allah’a emanet ol, işini kolaylaştırsın’ dedim” ifadelerini kullandı.

HAMAS SÖZ VERDİ
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Hamas'ın askeri kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gilboa Hapishanesi’nde tünel kazan altı mahkumu, siyonistler ile bir takas anlaşması karşılığında serbest bırakılması gereken mahkumlar listesinde en üst sıraya yazdığını söyledi.

Kaynak; İslami analiz

Bu haberler de ilginizi çekebilir