• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Saldırıların Ayrıntıları Ortaya Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD `nin Boston kentinde düzenlenen ve 3 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bombalı saldırıda yaralananların vücutlarından çivi ve metal parçaları çıkarıldığı bildirildi.

Yetkililer, saldırının ardından 176 yaralının kentteki hastanelere kaldırıldığını, 17 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Boston Çocuk Hastanesi Travma Merkezi Müdürü David Mooney, yaralı çocukların vücudundan metal parçaları çıkardıklarını, bacağından yaralı 2 kız çocuğunun durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Saldırının ardından 31 yaralının gönderildiği Massachusetts Hastanesi`nin yetkilileri ise 4 kişinin bacağını kesmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Öte yandan, saldırılarda kullanılan bombaların, düdüklü tencerelere konulduğu belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, saldırganların bomba yapmak için 6 litrelik düdüklü tencere kullandıklarını söyledi. Patlayıcı madde doldurulan düdüklü tencerelerin, daha sonra içlerinde metal parçaları ve çivi bulunan siyah, spor çantaların içine yerleştirildikleri ortaya çıktı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Temmuz 2010`da yayımlanan bir rapora göre, bu tür bombalar, genellikle Afganistan, Hindistan, Nepal ve Pakistan`da kullanılıyor. Mayıs 200`da New York`taki Times Meydanı`na bırakılan 3 patlayıcıdan biri de düdüklü tencereye konulmuştu.

Taliban, Boston`daki saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi.

Boston`da Yurtseverler Günü kutlamaları çerçevesinde yaklaşık 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, biri 8 yaşında 3 kişinin ölümüne, 176 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir