• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
Erdoğan- Putin görüşmesinde masada hangi konular var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi-AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek. Rusya’nın Soçi kentinden yapılacak görüşme bire bir olacak. Görüşmenin hazırlıkları sürerken masadaki konular da netleşmeye başladı. İşte görüşmenin en önemli kon başlıkları…

“İki liderin her zaman konuşacağı çok şey var”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye, Afganistan ve Libya meselelerini ele alacaklarını söyledi. Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Soçi kentinde 29 Eylül'de yapılması planlanan Putin ve Erdoğan'ın görüşmesi için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Putin ile Erdoğan'ın yüz yüze görüşeceği bilgisini paylaşan Peskov, "İki liderin her zaman konuşacağı çok şey var. Öncelikle Suriye ve elbette Afganistan gündemde olacak. Libya ve diğer uluslararası meseleler konusunda geleneksel şekilde görüş alışverişinde bulunulacak." dedi. Görüşmede, ikili ilişkilerinin de ele alınacağını aktaran Peskov, "İkili ilişkiler açısından birçok ortak nokta var; ekonomi alanında ortak projeler üzerinde çalışma, ticari ve ekonomik ilişkiler." diye konuştu.

“3’üncü bir şahıs olmayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika seyahati sırasında Putin ile planlanan görüşme için “Görüşme heyetler arasında değil yalnızla Putin ile ikili bir görüşe olacak. Bu tabii sadece İdlib'i içeren bir görüşme olmayacak. Aynı zamanda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerini ve Suriye'deki durumu masaya yatıracağız. Suriye'de nereye geldiğimizi, bundan sonraki süreçte de nereye geleceğimizi kendileriyle konuşacağız. Kimseyi üçüncü bir şahıs olarak yanımıza almadan bu görüşmeyi yaparken orada tabii Türkiye-Rusya ilişkilerinde önemli bir karara da varacağız." İfadelerini kullanmıştı.

“Zaman zaman sıkıntılar yaşamıyor değiliz”

Türkiye ve Rusya'nın bölgede önemli iki ülke olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Önemli iki ülke derken bir şeyi daha ifade etmem lazım; biz Rusya ile ilişkilerde şu ana kadar herhangi bir yanlış görmedik. Ticaret hacmine baktığımız zaman iyi bir konumdayız ve sürekli ilerleyen bir ticaret hacmi var. Suriye'deki gelişmeleri daha iyi bir konuma taşıma noktasında zaman zaman bazı sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Ama bunu da gerek şahsım gerek Savunma Bakanı'm, gerek Dışişleri Bakanı'm, attığımız adımlarla hemen telafi edebiliyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir