• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
'Barınamıyoruz' eylemlerine ilişkin Bakan Soylu'dan açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; "Yurt bulamayan öğrenciler bahanesiyle bazı illerde 10 gündür bizi eylemler yapılıyor. Sayısı çok olmasa da bunları görüyoruz. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik oldu. Toplam katılım 2 bin 243. Bunların sadece 310'nun öğrenci olduğu tespit edildi ve bunların tamamına yakınının hiçbir yurt başvurusu olmadığını öğrendik. Daha ziyade sol marjinal gruplarla ilişkisi olduğu, bunlara müzahir olduğunu öğrendik." dedi. 

Soylu, "Son akşam yapılan gözaltılarda, bunların 6'sının PKK/KCK, 6'sı MLKP, 5'inin TKKKÖ, 2'sinin TKP (Kıvılcım), 1'inin FETÖ/PDY'ye , 1'inin TKİP, 1'inin DKP, 4'ünün de beni çok seven LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi. Peki bu profil bize yabancı mıdır" diye sordu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Moda-2 Parkı’nda dün saat 21.30 sıralarında KYK yurtlarını protesto etmek amacıyla toplanarak slogan atmak ve pankart açmak suretiyle gösteri yapan 36 kişiden 28 kişinin gözaltına alındığı doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan bu kişilerin savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı kaydedilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir