• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Köylerimizin en büyük sorunu yoldur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, ulaşım, internet ve okul konusunda yaşadıkları sorunlarla gündeme gelen Bingöl'ün Adaklı İlçesine bağlı Doğan Kaya Sıralı Söğütler köyü sakinlerini ziyaret etti.

Alpaya ve beraberindeki heyet, köyü gezdikten sonra halkın yaşadığı sorun ve sıkıntıları aktardı.

Bu bölgenin ve ziyaret ettiklerin köylerin en önemli taleplerinin her zaman yol olduğunu söyleyen Alpaya, "Yıllardır bitmek bilmeyen sıkıntılarının başında maalesef yol sorunu gelmektedir. Bir yerleşim yeri için belki de en önemli hususlardan biri olan kanalizasyon sorunu ile ilgili köy halkımızdan şikâyetler aldık. " şeklinde konuştu.

Alpaya, ”Yine yol sorunundan dolayı ulaşımda sıkıntı çeken köylüler, en azından telefonla iletişimden mahrum kalmamak için talepte bulundular. Zira köyde ulaşım sorununun yanı sıra iletişim sorununun da önde gelen sıkıntılardan biridir. Bu ve benzeri köylerimiz, ulaşım ve iletişim hatları koparılmış bir şekilde terk edilmemelidir. Yaptığımız bir dizi temaslar neticesinde maalesef bu bölgenin göz ardı edildiğini gördük. Gelişmekte olan bir memleket olduğumuzdan hep bahsediliyor fakat bölgemizde yaşayan halkımızın halen kanalizasyon, telefon şebekelerinin çekmemesi ve yol gibi sorunları yaşadıklarını görüyoruz. Özellikle okuyan çocuklar köyde okul olmadığından dolayı farklı yerlerde okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı içerisinde salgından dolayı online olan derslere köydeki öğrencilerimiz şebeke sorunundan dolayı eğitimden geri kaldılar." dedi

Köy halkının sorunlarını gerekli yerlere ileteceklerini ve bunun takipçisi olacaklarını söyleyen Alpaya, "Yetkililere buradan çağrımız ihmal edilen bu bölgedeki insanların sıkıntılarını biran önce giderilmesidir." diye belirtti. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir