• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
Fatih Altaylı fena yakalandı: 10 yıl önce söylediklerini unuttu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Başörtüsü düşmanı HaberTürk Yazarı Fatih Altaylı, 10 yıl önce söylediklerini bir tarafa bırakıp Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu hakkında övgü dolu cümleler kurdu. Altyalı, 10 yıl önce kaleme aldığı yazısında Bardakoğlu'nu 'Kur'an okuyun' dediği için sert sözlerle hedef almıştı.

10 yıl önce: Diyanet İşleri Başkanı koltuğunda oturması züldür

Ancak Altaylı, bugün övdüğü Bardakoğlu’nu 10 yıl önce sırf televizyonu kapatın, Kur’an okuyun’ dediği için hedef almıştı. Altaylı’nın  “Olmadı Bardakoğlu” başlıklı yazının ilgili bölümü şu şekildeydi:

“Bu ülkede herkes kuyuya taş atmaya bayılıyor. Son "taşçı" Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu. Bugüne kadar "aklı başında" bir adam olarak bildiğimiz Ali Bardakoğlu, "Akşamları yarım saat televizyonu kapatın. O saatte herkes evde Kuran okusa, Kuran okumayı bilmeyen evlerde kasetten Kuran dinlense" buyurdu. Bu kabul edilemez bir açıklamadır. Kuran okumak isteyen için sabahtan akşama Kuran okunan radyolar, televizyonlar zaten var. Kimseye zorla Kuran veya başka bir kitap okutamazsınız. Okutursanız, o rejimin adı "laik, demokratik cumhuriyet" olmaz. Böyle bir zorlama din devletlerinde bile yoktur. Bardakoğlu çok talihsiz bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamayı yapan birinin, laik bir cumhuriyetin Diyanet İşleri Başkanı koltuğunda oturması züldür.”

10 yıl sonra: Hanesine tek bir olumsuzluk yazdırmadı

Altaylı bugünkü “Mehmet Görmez istemediyse vardır bir nedeni” başlıklı yazısında, Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’ndan övgü dolu sözlerle bahsetti. Altaylı, “Bugünkü iktidar ilk Diyanet İşleri Başkanı’nı 2003 yılında atadı. Atanan Prof. Ali Bardakoğlu idi. Hiçbir tartışmaya neden olmadan, son derece doğru düzgün bir biçimde görev yaptı. Saygın bir din adamı olarak hanesine tek bir olumsuzluk yazdırmadı, hiçbir yanlış işe, hiçbir gereksiz tartışmaya imza atmadan 7 yıl boyunca görev yaptı. Görev süresince herkesin saygısını kazandı ve 2010 yılında kendi isteği ile görevden ayrıldı. Hala da saygı duyulan bir isim.” İfadelerini kullandı.

 

Yeni görevi: Başörtülüleri fişlemek

Altaylı, 28 Şubat döneminde yazdığı yazılar ile darbecilere çanak tuttuğu için çok defa eleştirilmişti. Fatih Altaylı, o dönem yazdığı bir köşe yazısında artık yeni görevinin başörtülüleri fişlemek olduğunu kaleme almıştı.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir