• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Muhammedi Sevda Coşkuyla Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği kutlu doğum etkinlikleri köy köy kasaba kasaba şehir şehir durmadan aralıksız bir şekilde coşkulu bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır merkez Teng köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Köy halkının yoğun bir şekilde katılım sağladığı Kutlu doğum etkinliği okunan Mevlit ile devam etti. Okunan mevlit katılımcılara manevi bir hava estirerek duygusal anlar yaşattı.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Kerbela Şanlı toplumsal sorunlara vurgu yaparak, "Allah` a ibadet edin, kulluk bilincinizi yerine getirin ve insanlarla iyi geçinin ki Allah`a gerçek manada kul olasınız" dedi. Şanlı "Biz seni peygamberlik göreviyle, Kurân`ı bilen ve tebliğ eden, çözüm getiren güvenilir örnek bir önder, doğruları konuşan bir şâhit, rahmetimizi, merhametimizi, ihsanımızı, sevgimizi müjdeleyici, sorumluluk, hesap ve cezayı hatırlatan bir uyarıcı olarak özgürce sorumluluklarını yerine getirmek üzere görevlendirdik" ayetini hatırlatarak, peygamberin Müslümanları kardeşliğe davet etti.
Müslümanların birbirlerini sevme üzerinde de durarak, " Birbirimizi sevmeliyiz beraberce yaşamalıyız Allah`ın ipine sımsıkı sarılalım ki Allah Teâlâ bizden yardımını ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirsin. Nasıl ki bir ağaç çabuk kırılıyor fakat birçok ağacı bir araya getirin kolay kolay kırılmaz," diyerek sözlerine son verdi.
 
Grup vuslat ve Teng çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler coşkulu anlar yaşattı.
 
Program okunan duanın ardından sona erdi. ( Yakup Moğulgani - İLKHA )

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir