• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
CHP`de İmza Çatlağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baştürk,CHPİl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında,Türkiye genelinde milletvekili sıralamasına giremeyen ve eski yöneticilere yakınlığıyla bilinen bir grubun, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğluve kadrosunu parti yönetiminden düşürmek için imza topladığını belirtti.

CHP örgütünün, ``ömürlerinde demokratik bir kurultay yapamayan, seçimlerde çarşaf liste nedir bilmeyen, Genel Başkan seçebilmek için kota uygulayanlara, divan önünde imza toplayanlara teslim edilemeyeceğini`` savunan Baştürk, şöyle konuştu:

``İlimizde aralarında eski milletvekili ve İl eski başkanın da bulunduğu bir grup, il kurultay delegelerinden imza toplayarak genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kadrosunu uzaklaştırıp, Kılıçdaroğlu öncesi isimlere partiyi tekrar teslim etme çabası içerisinde oldukları bilinmektedir. (Genel Başkanla sorunumuz yok. Amacımız parti meclisini değiştirmek) diyen bu isyancı grup samimi değildir. Olağanüstü kurultay için imza veren delegeler kötü niyetli.``

Baştürk, Malatya il örgütü olarak, ilçe örgütleriyle, belediye başkanlarıyla birlikte Kılıçdaroğlu ve kadrosunun yanında olduklarını sözlerine ekledi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir