• DOLAR 32.437
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.508
  • ...
Doğalgaz Sondajında Rekor Kırıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şirketin resmi internet sitesinde yer alan habere göre Rusya `nın doğalgaz tekeli Gazprom şirketi, Orta Asya bölgesinde yeni bir rekora imza attı. Şirketin Tacikistan `da doğalgaz arama çalışmaları kapsamında sondaj yaptığı kuyuda 6 bin 130 metrelik derinliğe ulaşıldı. Kuyunun derinliğinin ise 6 bin 300 metre olduğu belirtildi. Şirketin bu başarısı, Orta Asya bölgesindeki doğalgaz ve petrol arama çalışmaları tarihinde ulaşılan en büyük derinlik olarak belirlendi.


Gazprom International`ın Tacikistan temsilciliğinin müdürü İgor Şatalov konuyla ilgili değerlendirmesinde, Şahrinav kuyusundaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti. Rus yetkili, önemli bir başarıya imza attıklarını ve elde edilecek sonuçlar ile doğalgaz yatağı ile ilgili yeni bilgilere ulaşacaklarını belirtti.

Gazprom şirketi, Tacikistan`ın Sarikamış ve Batı Şohanberdi bölgelerinde doğalgaz ve petrol arama çalışmalarında bulunuyor. Tahmini bilgilere göre, Sarıkamış bölgesinin doğalgaz rezervinin 18 milyar metreküp, petrol rezervinin 17 milyon ton olduğu açıklandı. Rus şirketi, Sarıkamış bölgesindeki Şahrinav kuyusunda sondaj çalışmalarına 2010 yılında başlamıştı.

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir