• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
'Taliban, DEAŞ'ın Afganistan liderinin öldürüldüğünü doğruladı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban, DEAŞ'ın Afganistan lideri Ebu Ömer Horasani'nin Taliban tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

Horasani, Nisan 2017'de DEAŞ'ın Afganistan lideri Abdulhasib Logari'nin öldürülmesinin ardından DEAŞ'ın Afganistan lideri olmuştu.

Afganistan'ın Nangarhar vilayetinden DEAŞ yapılanmasını yöneten Ebu Ömer Horasani, Mayıs 2020'de Kabil-Nangarhar arası bir bölgede ABD ve eski Kabil yönetimi güçlerince yakalanıp hapsedilmişti.

Taliban'ın Afganistan'daki il merkezlerini ve hapishaneleri ele geçirdiği dönem olan 17 Ağustos'ta bir hapishanede ele geçirdiği Ebu Ömer Horasani'yi idam edildiği iddia edilmişti.

'Taliban doğruladı'
Wall Street Journal'ın ve Mayadin TV'nin bu iddiaları yeniden gündeme taşıması üzerine Taliban iddiaları doğrulayarak DAEŞ lideri Ebu Ömer Horasani'yi idam ettiklerini doğruladı.

Afganistan'da DEAŞ'ın ortaya çıktığı 2015 yılından bu yana Taliban ile örgüt arasında çatışmalı süreç başlamıştı.

ABD'nin ve eski Kabil yönetiminin Taliban'a karşı DEAŞ'a destek olduğu çeşitli taraflarca sıklıkla iddia edilmişti. Birkaç yıl içerisinde Taliban'a karşı giriştiği savaşı kaybeden DEAŞ oldukça gerilemiş ve 2019 itibariyle ülkede alan hakimiyetini tamamen yitirip oldukça zayıflayarak yer altına geçmişti.

Taliban'ın Afganistan'da iktidara gelmesinin ardından DEAŞ, Taliban'ı İslam dışı gördüklerine ve Taliban'a karşı savaşlarını sürdüreceklerine dair açıklamalarını yinelemişlerdi.

Kaynak: Mepa News

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir