• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep TEKNOFEST’te 2’inci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep birçok alanda olduğu gibi TEKNOFEST’te de adını altın harflerle tarihe yazdırdı. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te düzenlenen ve “Türkiye'nin ayakları yere basmayan festivali” olarak nitelendirilen TEKNOFEST’te finallerde elde edilen Türkiye birinciliğinin ardından kentteki takımlar bu sene İstanbul maratonu için kolları sıvamıştı.

Türkiye geneli yapılan değerlendirmeler sonucu Gaziantep’ten 61 takım 2021 TEKNOFEST finallerine katılmaya hak kazandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'e katılan 61 takım finaller sonucu Türkiye 2’incisi oldu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep’in birçok alanda olduğu gibi TEKNOFEST’te de adını altın harflerle tarihe yazdırdığını söyledi.

Gaziantep’i ulusal arenada temsil eden takımları günlük olarak takip ettiklerini belirten Tepe, “Farklı kategorilerden katılım sağlayan takımlarımızdan güzel haberler gelmeye başladı. Geçtiğimiz yıl, ev sahipliğimizde gerçekleşen finallerdeki onur duyduğumuz başarıyı bu yıl ve ilerleyen yıllarda da devam ettireceğimize inancım tamdır.” dedi.

61 takım ile Türkiye’deki toplam finalistlerin yüzde 10‘unu Gaziantep’in oluşturduğunu ifade eden Tepe, İstanbul finallerinde ter döken öğrencilere seslendi.

“Parlak fikirleriniz ve bizlere yaşattığınız bu gurur için teşekkürler çocuklar, sizler bu ülkenin, bu toprakların umudu; can suyusunuz. Eminim ki sizlerin ve yaratıcı zihinlerinizin ışığında tüm dünyanın gıpta ile bakacağı bir gelecek bizleri bekliyor. Bizler de burada sizlerin önce sağlıkla sonra da başarıyla Gaziantep’e dönmenizi bekliyoruz. Sizlere güveniyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir