• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
Hüda Par, Saadet Partisini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Diyarbakır`da son günlerde yaşanan olaylarla ilgili Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Hüda Par`ı temsil eden Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve yanındaki yöneticileri Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan ve parti yöneticileri karşıladı.
 
Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylarda Vali ve STK`lar başta olmak üzere herkesle görüştüklerini dile getiren Turgut, " BDP`li milletvekilleri ortamı germeye çalıştı. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşmektedir. Bunu unutmayalım ki ateş düştüğü yeri yakmaz, etrafında bulunan herkesi yakar. Bunun için herkes elini taşın altına koyup sağduyulu davranmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
Hür Dava Partisinin yaşanan olaylar karşısında gerekli hassasiyeti gösterdiğini vurgulayan Bozan ise, " Bu yaşananların arkasında karanlık güçler var. Birileri kaos üretmeye çalışıyor. Bu topraklara barışın gelmesini istemeyenler var" dedi.
 
Saadet Partisinin ardından Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesini ziyaret eden heyet, İl Başkanı Abdurrahman Ergin ile görüştü.
 
Sohbet havasında geçen görüşmede son zamanlarda yaşanan olaylara değinen Hür Dava Partisi yöneticilerinden Nurullah Gülsever, "Müslümanlar sürekli savunma pozisyonunda, artık bu durumu değiştirmeleri lazım. Tabi bunları yaparken de sürekli sağduyulu olup sükûneti kaybetmemelidirler" şeklinde konuştu.
 
Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Gülsever, " İslam`a ve Müslümanlara yapılan saldırılar karşısında herkesin birlikte hareket etmesi gerekir. Tüm Müslümanlar yapılanlar karşısında seferber olmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
İslami camiaların en büyük sorunlarının birleşememek olduğunu söyleyen Ergin ise, " Müslümanlar olarak elimizden gelenleri yapmalıyız, aksi takdirde bu durum böyle devam eder" dedi.
(M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir