• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
İran`da 40 kişi öldü, Pakistan`da bin 200 ev yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - Pakistan sınırına yakın Sistan ve Belucistan bölgesinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem, Pakistan, Hindistan, Afganistan ve bazı Körfez ülkelerinde de hissedildi.
 
İran merkez üssünün Haş kentinin 90 kilometre uzaklığı olan depremin 7.5 büyüklüğünde olduğunu ve yerin 18 kilometre derinliğinde yaşandığını bildirdi.
 
Depremin meydana geldiği bölgenin dağlık olduğu ve çok fazla yerleşim yerinin bulunmadığı belirtilirken, İran devlet televizyonu şu ana kadar en az 40 kişinin öldüğünü duyurdu. İranlı bir yetkili ise ölü sayısının yüzlerce olabileceğini söyledi.
 
Sistan ve Belucistan vilayetinde iletişim hatları ve elektriklerin kesildiği belirtilirken, İran`dan henüz herhangi bir yardım talebi gelmedi.
 
Öte yandan Rusya, İran`a kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 3 helikopter gönderdi. Rus yetkililer, İran`ın Buşehr kentindeki nükleer santralin depremde hasar görmediğini açıkladı.
 
Pakistan Meteoroloji Kurumu ise, en büyük hasarın ülkenin İran sınırındaki Taftan`da meydana geldiğini, en az bin 200 ev ve dükkanın yıkıldığını, binaların altında kalan yüzlerce kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir