• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Yetimler düzenlenen boğaz turuyla eğlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üsküdar Belediyesine ait Valide Sultan Gemisi ile "Tayfa Hazır" temasıyla düzenlenen etkinliğe 50 yetim çocuk ve aileleri katıldı.

Vakıf gönüllüleri, gemide düzenledikleri çeşitli etkinlik ve oyunlarla yetimlerin gönüllerince eğlenmelerine vesile oldular.

Programda bir konuşma yapan Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, "Okullar açıldı ve bizler çocuklarımızın eğitime başlama sevincini paylaşmak istedik. Pandemi nedeniyle de malumunuz çok uzun süre bir araya gelememiştik. Bugün yeni eğitim dönemi vesilesiyle bu hasretimizi dindirirken tüm çocuklarımız ve velilerimiz için güzel bir eğitim dönemi diliyoruz." dedi.

Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz

Program için ücretsiz olarak Valide Sultan Gemisi'ni tahsis eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e de teşekkürlerini sunan Yılmaz, herkesin çocukluğuna dair anılarının olduğunu, çocuklarla yapılan her türlü faaliyetin önemli olduğunu ifade etti.

"İslam çocukların ve gençlerin omuzları üzerinde yükselmiştir"

Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in de çocukları çok sevdiğini hatırlatan Yılmaz, "Sevgili peygamberimiz çocukları çok severdi. Onlarla oyunlar oynar, şakalaşırdı. Bir gün peygamber efendimizin torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ondan bir deve almasını istemişlerdi. Bunun için o vakit maddi açıdan müsait olmayan peygamberimiz hemen eğilerek 'haydi binin bundan iyi deve mi bulacaksınız?' diyerek torunlarıyla oynayıp onları mutlu etmişti. Peygamberimiz çocuklara çok güvenir onlara vazifeler verirdi. Zaten İslam çocukların ve gençlerin omuzları üzerinde yükselmişti." diye konuştu.

Çeşitli etkinlik ve oyunların yanı sıra çay ve simit ikramının da yapıldığı boğaz turu, çocuklara verilen çeşitli hediyeler ve çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir