• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Bu ilde taziyelerde toplu yemek verilmesi yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ali Bilmez, Valilikte düzenlenen İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, kentin salgın sürecindeki durumunu değerlendirdiklerini söyledi.

Aşılama oranında Türkiye ortalamasının hala altında olduklarını ifade eden Bilmez, "Bu konuda gerekli çabaların gösterilmesi için özellikle Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve diğer bütün kamu kurumlarımızla uyum ve ahenk içinde bu rakamı yukarı çıkarmak için inşallah seferber olacağız." dedi.

Vali Bilmez, sağlıkçıların sürekli sahada olduğunu belirterek, vaka sayılarında azalmanın yaşandığını dile getirdi.

Hastanedeki doluluk oranlarının da düştüğünü anlatan Bilmez, şöyle konuştu:

"Normal servis doluluk oranımız yüzde 15 civarında, yoğun bakım doluluk oranımız da yüzde 30 civarında. Ama geçen aylarda bunlar yüzde 90'lara kadar çıktı. Onun için bizim tedbirleri elden bırakmamamız, mesafe, maske ve hijyen konusundaki duyarlılığımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Hava bölgemizde yavaş yavaş soğuyor. Onun için taziyeler genelde artık kapalı alanlarda yapılıyor. Taziyelerde toplu yemekte bulunulmaması için bugün özellikle bir karar aldık. Bu kararlarımız bütün taziye yerlerine tebliğ edilecek. Taziye yerinde su ve çay ikram edilebilecek ama toplu yemek yenilmeyecek. Bunun için de güvenlik güçlerimiz özellikle öğle saatlerinde denetimde bulunacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir