• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Ordu ve Hindu çeteler Müslümanları zorla evlerinden çıkartıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan'ın Assam eyaletinde ordu güçleri ve iktidardaki Narendra Modi liderliğindeki Hint milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) destekli Hindu çeteler, Müslümanları zorla evlerinden çıkarmak üzere saldırılar gerçekleştiriyor.

Bölgedeki yerleşimlerin yasa dışı olduğu bahanesiyle yıkımlar gerçekleştiren Assam yönetimi, bölgenin demografisini değiştirmeye çalışmakla suçlanıyor.
Şimdiye kadar en az 800 Müslüman aile zorla evlerinden çıkarıldı ve evleri yıkıldı.
Ordu güçlerinin ve Hindu çetelerin saldırılarında resmi rakamlara göre 2 Müslüman yaşamını yitirdi. Çok sayıda Müslüman da yaralandı.

Saldırılara, bazı Hindu medya mensuplarının ve sivillerin de katıldığı göze çarptı.
Hint güçlerince hedef alınan Müslümanlar kendilerini sopalarla korumaya çalışırken, bu kişilerin bazıları ise linç edilerek katledildi.

Hindistan'da BJP hükümeti daha önce de, ülkenin nüfusça en büyük eyaleti olan Uttar Pradeş'te yer alan Gorahpur şehrindeki en büyük Hindu tapınağı olan Gorahnat'ın çevresindeki yüzlerce dönüm alanda yaşayan Müslümanların "güvenlik tehlikesi oluşturdukları" sebebiyle evlerinin tahliyesini istemişti.

BJP yönetimindeki Assam eyaletinde faaliyet gösteren İslami okullar da bu yılın başında "standartlara uymadığı gerekçesiyle" kapatılmaya başlanmıştı.
Bölgede uzun süredir Müslümanları hedef alan ihlaller gerçekleştiriliyor. Hindistan yönetimi bir süre önce de Assam'daki Bengal asıllı milyonlarca Müslümanı vatandaşlıktan çıkarmaya başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir